"Seçmenlerin evlerine gidilip fotoğrafları çekiliyor"

"Seçmenlerin evlerine gidilip fotoğrafları çekiliyor"
Yerel seçimlerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Şimdi Büyükçekmece seçmenler üzerinde baskı yapılıyor. Seçmenlerin evlerine gidilip fotoğrafları çekiliyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Erkek, "Ekrem İmamoğlu’na diyorlar ki: “Siz hangi hakla kendinizi Büyükşehir belediye başkanı olarak ifade ediyorsunuz?” Hangi hakla? Tabi ki kanundan doğan hakla ve milli iradeyle" ifadelerini kullandı.

Muharrem Erkek’in açıklaması şöyle:

"Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 17 bin 110. Bu sayı artabilir eksilebilir ama sonucu değiştirmez.

Bu arada daha önce demokrasi tarihimizde olmayan olayları yaşıyoruz. Vahim bir tablo söz konusu. Büyükçekmece’de belediye başkan adayımız Hasan Akgün 4 bin oy farkla kazandı ve mazbatasını aldı. Şimdi Büyükçekmece seçmenler üzerinde baskı yapılıyor. Seçmenlerin evlerine gidilip fotoğrafları çekiliyor.

Sayın Hasan Akgün mazbatasını 3 Nisan günü almasına rağmen 1 saat önce sayım tekrar başladı. Ama buradan İçişleri ve Adalet Bakanlarını uyarıyoruz. Milli iradeyi masada gasp etmek istiyorlarsa beyhude bir çabadır.

Ekrem İmamoğlu’na diyorlar ki: “Siz hangi hakla kendinizi Büyükşehir belediye başkanı olarak ifade ediyorsunuz?” Hangi hakla? Tabi ki kanundan doğan hakla ve milli iradeyle.

Son olarak çağrımız lütfen herkes demokrat olsun. Ekrem İmamoğlu’nun dediği gibi 16 milyon kazandı. Sayın Binali Yıldırım’da Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etsin çünkü o da kazandı."

İlgili Haberler