Sedat Peker Murat Ağırel'in tweetini paylaştı. Polis konteyneri açtığında ağzı açık kaldı

Sedat Peker Murat Ağırel'in tweetini paylaştı. Polis konteyneri açtığında ağzı açık kaldı
Ekvador’un Guayaquil Limanından varış limanı Türkiye Mersin olan muz konteyneri içerisinde 845,7 kilogram kokain yakalandı. Gazeteci Murat Ağırel paylaştı, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker RT etti. İşte ayrıntılar

Adı sık sık Güney Amerika ülkelerinden gönderilen muz konteynırlarına gizlenmiş uyuşturucu sevkiyatlarıyla gündeme gelen Mersin Limanı bir kez daha gündemde.

Ekvador’un Guayaquil Limanından varış limanı Türkiye Mersin olan muz konteyneri içerisinde 845,7 kilogram kokain yakalandı. 

Haberi gazeteci Murat Ağırel kişisel twitter adresinden duyurdu. Sedat Peker Murat Ağırel''in twitini paylaştı.

Ekvador basını da geminin varış noktasının Türkiye Mersin Limanı olduğunu duyurdu.

Geçen mayıs ayında Türkiye’ye gönderilmek istenirken Panama’da ele geçirilen 616 paket kokain ve 2021 yılının haziran ayında Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekiplerinin muz yüklü iki konteynerde yakaladığı 1,3 ton kokain de Ekvador çıkışlıydı.

SEDAT PEKER DE AÇIKLAMIŞTI

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, Güney Amerika ülkelerinden sevk edilen uyuşturucunun Türkiye üzerinden Avrupa’ya aktarıldığını açıklamıştı. Peker’in iddiaları kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

Sedat Peker Kasım ayında sosyal medya hesabından, "Kolombiya devletinden bilgi istemenize de gerek kalmadı" diyerek ''4 ton 900 kilo kokain yüklü olduğunu'' iddia ettiği iki konteynerin numaralarını da vermişti.

İlgili Haberler