Sedat Peker ortada AKP hükümeti nerede?

Sedat Peker ortada AKP hükümeti nerede?

Mafya ortaya çıkıyorsa iktidar bitmiş demektir. İYİ Parti''nin kadın lideri Meral Akşener''e, "öldürün, taşlayın" mesajları atılıyor, fiili saldırı düzenleniyorsa iktidar çökmüş demektir.

128 milyar doların hesabını, "eveleyip, geveleyip" veremiyorlarsa ortada çok büyük bir rant var demektir.

"Erken Seçim" ile ülkenin sorunlarını çözebilecek yönetime fırsat vermiyorlarsa son güne kadar yandaşlara rant dağıtmaya devam etmek istediklerindendir.

İktidardan düştüklerinde, "yargılanacaklarını" bugünden açıklıyorlarsa yaptıkları yolsuzlukları ve usulsüzlükleri en iyi kendileri biliyorlar demektir.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkı gözetilmeksizin, yatırımlar "İhalesiz" yandaş müteahhitlere dağıtılıyorsa devlet, babalarının çiftliği gibi yönetiliyor demektir.

İktidar icraatları ile gündemde olacağına muhalefet liderlerine hakaret yağdırıyorsa seçim kaybedeceğini görüyor demektir.

***

NEREDESİN SOYLU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun annesi ile ilgili bir Tweet atan meczup, saatler sonra yakalanıyor ancak İYİ Parti lideri Meral Akşener''e, "öldürün, taşlayın" diye Tweet atan alçak iki gündür kimliği dahi belirlenemiyor ve yakalanamıyor.

- Peki, Meral Akşener''in öldürülmesini kim ya da kimler ister?

Mafyanın gündemde olduğu, "siyasi cinayetler" olacağı sözleri medyaya dahi yansırken bu saldırıların, bu tehditlerin arkasında kim ya da kimler var?

Rize''nin İkizdere ilçesine ziyarette bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''e yapılan alçak provokasyon öncesi sosyal medyadaki bazı hesaplardan Akşener hakkında ölüm tehditleri ortaya çıktı.

Sosyal medyada şöyle paylaşımlarında bulunuldu;

- "Rize İkizdere''de bu kadını orada öldürün. İkizderelilere sesleniyorum. Meral Akşener hainini orada taşlayın, öldürün, öldürün, öldürün…"

Halkı tahrik eden ve cinayet işlenmesi için çağrı yapan kişi ya da kişilerin hâlâ tespit edilememesi ve yakalanamaması dikkat çekici değil mi?

***

İYİ Parti Genel Sekreteri avukat Uğur Poyraz dedi ki;

- "Bu aşağılık paylaşımını ömrün boyunca unutturursam kanım kurusun. Hangi deliğe saklanırsan saklan bulacağım. Yurt içi dışı fark etmez. Hesap vereceksin. Bu ülkeyi sen ve sahiplerine bırakırsak namerdim."

- Bu hesap değiştirme, isim değiştirme yeteneklerinin ne anlama geldiği de belli. Seni ve sahiplerini bulacağım.

- Bu memleketi karıştırmayı, iftirayı amaç haline getirmiş ne kadar istihbarat aparatı varsa alayınızı bu milletin huzurunda ifşa edeceğim."

***

Bekledim ki Rize Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaparak soruşturma açıldığını duyursun.

Bekledim ki Cumhur İttifakı''nın paydaşları AKP ve MHP ayağa kalksın.

Bekledim ki Cumhur İttifakı''nın eş başkanları Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli çok sert tepkiler göstersinler.

Baktım ki muhalefet partilerinin liderleri sosyal medyadan mesajlar yayınlamışlar:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu:

- "Meral Hanım''a Rize''de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak. Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan!"

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu:

- "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in Rize ziyareti sırasında yapılan provokasyonu kınıyorum. Sayın Akşener''e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

DEVA Partisi lideri Ali Babacan:

- "Sayın Meral Akşener''e Rize''de gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu:

- "Siyasetçi her yerde halkla buluşma ve fikrini ilan etme hakkına sahiptir. Sayın Meral Akşener''e, Rize İkizdere ziyaretinde yapılan saldırı siyaset kurumuna yapılmıştır. Misafirperverliğe yakışmayan bu çirkin davranışı kınıyor, Meral Hanım''a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal:

- "Ülkenin ve kimi iktidar mensuplarının savrulduğu yer çok acınası! Bir tarafta İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener Rize''ye vatandaşların tepkisine kulak vermeye gidiyor, diğer tarafta kimi iktidar yanlıları ülkeyi talan edenleri savunmak adına provokasyon yapıyor. Şiddetle kınıyoruz."

DEVLET NEREDE?

Cumhurbaşkanı nerede?

Adalet Bakanı nerede?

İçişleri Bakanı nerede?

Sedat Peker ortada, AKP hükümeti nerede?

Yazarın Diğer Yazıları