TBMM Başkanı Şentop’tan Kılıçdaroğlu’na yanıt

TBMM Başkanı Şentop’tan Kılıçdaroğlu’na yanıt
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında sarf ettiği sözlere sert yanıt verdi. Şentop, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin eleştiri değil, iftira olduğunu söyledi.

Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi kim? TBMM Başkanı Şentop’tan Kılıçdaroğlu’na yanıt

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “10 bin dolar alan ismi açıkla” sözlerinin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bu bir eleştiri değil bir iftira.” diyen Şentop sözlerini, “Konu şu: Bir bakan, İçişleri Bakanı bir siyasetçinin, milletvekili demiyor, siyasetçinin her ay 10 bin dolar bir suç örgütünden para aldığını söylüyor. Bak kim olduğunu bunun açıklamadı” ifadeleri ile devam ettirdi.

Meclis Başkanı devamında da “Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak sayın bakana. Fakat bu benim dile getirdiğim bir iddia değil, bu şahsın kim olduğunu da ben bilmiyorum” dedi.

Şentop, “Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben değilim” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun, “Bir siyasetçi Sedat Peker''den 10 bin dolar alıyor” açıklamasına değinerek TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a seslenmişti.

Şentop’un bu ismi açıklamasını isteyen Kılıçdaroğlu, “Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim? Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler