24 saattir suskun olan Sedat Peker'den arka arkaya Uğur Dündar tweetleri. Bir medya patronu ve bazı gazeteciler için tarih açıkladı

24 saattir suskun olan Sedat Peker'den arka arkaya Uğur Dündar tweetleri. Bir medya patronu ve bazı gazeteciler için tarih açıkladı
Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’e ilişkin attığı bir tweet ile yaptığı bir konuşmadan gazeteci Uğur Dündar'ın 2 yıl hapsi istendi. Dündar’a seslenerek arka arkaya tweetler atan Peker, bir medya patronu ve bazı gazeteciler için tarih açıkladı.

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker’e ilişkin attığı bir tweet ile yaptığı bir konuşmadan gazeteci Uğur Dündar''ın 2 yıl hapsi istendi.

Dündar hakkındaki iddianameyi İstanbul Beykoz Savcılığı hazırladı, Beykoz Asliye Mahkemesi tarafından da kabul edilerek dava açıldı.

İHBAR EDEN KİŞİ İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU ÇIKTI

Bu konudaki ihbarı da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Soylu''nun ihbarında, Uğur Dündar''ın, 25 Eylül 2021''de sosyal medya hesabından yaptığı, “Hayatım mafyalar, suç örgütleri, hırsızlar, hortumcular, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmekle geçti. Sedat Peker hakkında da haber yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık halk, onu bir suç örgütü lideri olarak değil, temiz toplum savaşçısı olarak görüyor” paylaşımı ile bir televizyon programında yaptığı, “Peker yolsuzluk ve hırsızlar konusunda irin toplamış bir çıbana iğne batırdı. Hakikat adına teşekkür etmemiz lazım” değerlendirmesi, “suçu ve suçluyu övmek” olarak nitelendirildi.

İddianamede, bu ihbarın delil kabul edildiği belirtilerek, “Hakkında suç örgütü kurma suçundan yakalama kaydı bulunan Sedat Peker isimli şahsın yurt dışından internet aracılığıyla yapmış olduğu paylaşımlar ve devlet yetkililerine karşı mesnetsiz iddiaları kapsamında, kamu düzeni açısından açık ve yakın tehlikelerin de ortaya çıktığının her türlü izahtan vareste olduğu, bu kapsamda şüphelinin aynı suç işleme kararı icrası kapsamında söylemleri ve paylaşımları kapsamında zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçunu oluşturduğu anlaşılmaktadır” denildi. Beykoz Asliye Ceza Mahkemesi de, Dündar''ın 2 yıla kadar hapsinin istendiği bu iddianameyi kabul ederek dava açtı.

 

Sedat Peker''in yakın adamı olarak bilinen "Deli Çavuş" isimli sosyal medya hesabından konuyla ilgili arka arkaya tweetler attı.

İşte Peker’in Deli Çavuş hesabından attığı tweetler:

“Kıymetli büyüğüm Uğur Dündar abi, beni yani suçluyu övmek için sizi mahkemeye çağırdıklarında, lütfen şunu söyleyin; Sedat Peker hakkında bir tanesi Bursa''da, bir tanesi de İstanbul''da 2 tane davar var. Ancak her 2 dosyada da bir tane tutuklu sanık yok. Hem teknik olarak hem de kanunen övdüğümü iddia ettiğiniz kişi yani Sedat Peker, nasıl suçlu olabilir? Süslü Sülün’ün şikayeti Beykoz adliyesinde açılan davada sayın mahkeme hakiminin bir gram adalet duygusu varsa, sizi bu savunma ile ilk celsede beraat ettirir. Uğur abi, lütfen kendini üzme.

40 yaşından küçük kardeşlerim, yarın size benim suçlu olduğumu ancak suç örgütü lideri olmadığımı, kendisine dostluk yapan Milangazın sahibi kandırarak, orayı ele geçiren sonrasında askerlimizin kuruluşu olan OYAK''ı soyan Rumlar''ın ve Yahudilerin mallarına çökerek, haksız bir şekilde zengin olan, Ziraat Bankası''ndan çiftçimizin parası olan 750 milyon dolar kredi ile bir çok basın kuruluşunu satın alan, haram zadeleri yani pammıkören ailesini anlatacağım.

Bu haramzadelere hizmet eden, kendilerine gazeteci diyen aslında kemikli köpen olan kalemleri ile patronlarına tetikçilik yapan gazetecileri anlatacağım. Yani namusları aldıkları maaş kadar olanları anlatacağım. Ben suçluyum, Türk gençliğine örnek değilim. Ancak bunlar gibi kemiklik köpek değilim. Namuslu bir suçluyum. Namusunuz yok yok lan sizin...

Bazıları Rahmetli Çahit Çetin''in öldürülmesi ile ilgili tutuklu olan 6 kişi vardır diyeceklerdir. Sayın mahkeme, bu cinayetin bizim yargılandığımız dosya ile yani benle bir ilgisi olmadığına karar verip, bu dosyayı ayırmış ona ayrı bir dosya açmıştır.”


İlgili Haberler