Sedat Peker'in 15 Temmuz iddiası ile ilgili Berat Albayrak'ı işaret etti: İfade verdi

Sedat Peker'in 15 Temmuz iddiası ile ilgili Berat Albayrak'ı işaret etti: İfade verdi
Sedat Peker'in gündeme getirdiği kayıp silah iddialarına ilişkin Berat Albayrak'ı işaret eden Gelecek Partili Selim Temurci, polise ifade verdi. Silahlarla ilgili AKP'deki sessizliğin sürdüğüne işaret eden Temurci, birilerinin şehitler ve gazilerin kanları üzerinden saltanat kurmaya çalıştığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, 15 Temmuz ve sonrasında AKP gençlik kolları tarafından dağıtıldığı iddia edilen silahlarla ilgili eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı işaret ederek "Eğer silah dağıtılmışsa, dönemin il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat Bey''in haberi olmadan asla yapamaz" demişti. Temurci, açıklamalarıyla ilgili polise ifade verdi.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AKP gençlik kollarından Osman Tomakin’e teslim ettiğini iddia etmişti.

Tele 1 yayınına katılan dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, konunun savcılar tarafından araştırılması gerektiğini belirterek, o dönem AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanının, Berat Albayrak’a yakın olduğunu işaret etmişti. Temurci, “Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat beyin haberi olmadan asla yapamaz” demişti.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın hakkındaki suç duyurusuyla ilgili Çekmeköy Polis Karakolu’nda ifade veren Temurci, karakol çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Temurci, 15 Temmuz ve şehitler ile gazilerin kanları üzerine saltanat kurmaya çalışanların olduğuna işaret ederek, “Tekrar ifade etmek istiyorum ki onlara bizim eyvallahımız yok. Sesimiz her daim 15 Temmuz’da olduğu gibi çok yüksek çıkacak” ifadelerini kullandı.

Konuyu gündeme Sedat Peker’in getirdiğine işaret eden Temurcu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Suçlamaların kaynağına bakacak olursak; herkesin bildiği üzere Sedat Peker uzun zamandır açıklamalarda bulunup gündemi meşgul ediyor. Çok ciddi iddialar var ve bu iddialar kamuoyunda dikkate alınıyor. Alınıyor çünkü Sedat Peker Cumhur İttifakı’nın adeta kara kutusu haline gelmiş durumda. Hal böyle iken hakkımızda da bazı iddialar yer aldı. 15 Temmuz’dan sonra birileri tarafından AK Parti gençliğine silah dağıtıldığını ve bunun da dönemin İçişleri Bakanı tarafından organize edildiğini öne sürmüştü.

Ben de o dönemin il başkanıyım ve bekledim ki birileri bir açıklama yapsın. 15 Temmuz akşamı milletimizi sokağa döken bir kardeşiniz olarak çok farklı bir tabloyla karşılaştık. Bilgimin olmadığı bir olayda bu deli saçmasıdır demeye hazırlanırken 15 Temmuz gazimiz Ahmet Onay kardeşimiz çıkıp dedi ki Sedat Peker’in söylemleri doğru. Hal böyle olunca da vatandaş Selim başkan silah dağıtıldı mı diye bize soruyor. Televizyon kanallarında da durum hep bize soruldu. İstedik ki dönemin başbakanı ve iktidar partisi çıkıp açıklamalar yapsınlar. Açıklama yapılmadı. Her şey dönemin il başkanı şahsıma yüklendi. Sorular karşısında biz de net açıklamalar yaptık.”

‘SİLAHLARLA İLGİLİ AKP’DE SESSİZLİK SÜRÜYOR’

“Bizim bu silah dağıtımıyla hiçbir ilgimiz, bilgimiz yoktur” diyen Temurci, şöyle devam etti: “Gazimizin açıklamaları sonrasında bile savcılarım harekete geçmedi. Çağrımız savcılık harekete geçip gerekli incelemeyi yapsınlar. AK Parti’de derin sessizlik sürüyor. Biz şu anda Gelecek Partisi’nde siyaset yapıyoruz. Biz AK Parti ilkelerinin düşmanı değiliz. Bu ilkeleri çiğneyenler utansın. Berat Albayrak bizden niye şikayetçi oluyor? Dönemin başbakanına kurulan kumpası İçişleri Bakanı da söylüyor. Biz dedik ki ey Berat Albayrak şayet böyle bir şey yapılmışsa bu talimat iç işleri bakanının talimatı olmaz bu gençlik kolları üzerinde musallat olduğun teşkilat senin bilgin olmadan bunu yapmaz.”

‘BU ŞAİBENİN KALKMASI ADINA HUKUKUN İŞLEMESİ ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM’

Berat Albayrak’ın kendisi hakkında ceza ve tazminat davası açtığını vurgulayan Temurci, “15 Temmuz ruhunu yüreğinde hisseden herkes için bu şaibenin kalkması adına hukukun işlemesi çağrısında bulunuyorum. Hodri meydan diyorum. Sessizlik bozulsun. Savcılarımız harekete geçsin. Milletin içine çıkacak cesaretleri yok. At izinin it izine karıştığını söylemişti çok doğru ama at kim it kim henüz belli değil. Ben ve arkadaşlarım Türk yargısına inanıyoruz. 15 Temmuz öncesi ve sonrası vatandaşa silah mı dağıtıldı sorusunun cevabının savcılarımız tarafından ortaya çıkartılıp 15 Temmuz’u kirlerinden ve paslarından arındırılarak milletimize hediye edilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler