AKP'li Canikli için Davutoğlu'ndan ''mal varlığı araştırılsın'' çağrısı | Ahmet Davutoğlu'ndan Sedat Peker açıklaması

AKP'li Canikli için Davutoğlu'ndan ''mal varlığı araştırılsın'' çağrısı | Ahmet Davutoğlu'ndan Sedat Peker açıklaması
Adı yolsuzluk iddialarına karışan AKP Genel Başkan Yardımcısı Canikli'nin mal varlığının araştırılması için Meclis'e çağrıda bulunan Ahmet Davutoğlu, "Ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak" dedi.

Ankara Masası programının Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik''in konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, adı yolsuzluk iddialarında geçen AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli''nin mal varlığının araştırılması için çağrıda bulundu.

Kendi mal varlığının araştırılması için de hazır olduğunu belirten Davutoğlu, "Ben buradayım, Meclis’i davet ediyorum bütün mal varlığım araştırılsın. Ama benimle birlikte yaşayan tüm başbakanların, yaşayan cumhurbaşkanların, yaşayan ekonomi bakanlarının, yaşayan özelleştirme başkanlarının, yaşayan TMSF yöneticilerinde, BDDK yöneticilerinin de hepsinin mal varlığı araştırılsın. Kendisine güvenin öyle demesi lazım." ifadelerini kullandı.

''Suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti yok''

Canikli''ye de çağrıda bulunan Davutoğlu "Sayın Canikli’nin öyle demesi lazım. Yolsuzluk varsa benim, birinci, ikinci derece akrabalarımın hepsinin mal varlığı araştırılsın der. O zaman Canikli doğru yaptı derim. Ama bu demeden ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak." diye konuştu.

''Berat Albayrak''ın huzurunda imza atmış''

AKP''den ayrılış sürecinde Numan Kurtulmuş ile yaşandığı bir diyaloğu da paylaşan Davutoğlu şunları paylaştı;

Başbakan vekili Numan Kurtulmuş, uçaktan indim yolda Binali Yıldırım''da benimle birlikte uçaktaydı. Uçaktaki odama çağırdım. "Binali bey ne olup bittiğini biliyorum. Yapmayın, ülkeye zarar verirsiniz yapmayın" dedim. Partiye zarar verirsiniz. Gece saat 3, Katar''dan Ankara''ya geliyoruz uçaktayız. Bakın dedim "ne yapmaya çalıştığınızı görüyorum , yapmayın" dedim. Sayın Cumhurbaşkanı ile aramada girmeyin, yapmayın yarın MYK toplantısı var orada kriz çıkarmayın dedim. Biliyorum, görüyorum. Olur mu başbakanım böyle şey olmaz dedi.

Merak etmeyin dedim . İndim başbakan vekili olarak bıraktım. Sayın Numan Kurtulmuş bilmem gereken bir şey var mı dedim. Hayır efendim her şey normal dedi. Saat 4.30 konuta gittim hiç uyumamışım gece. Bir gün önce de hiç uymamışım. Saat 8.30''da bu imzalarla ilgili net bilgi geldi. Daha sonra Numan bey, benden özür dilediğinde kendisine sordum. Nasıl bana bir şey yok dedin. Meğer bana bir şey yok dediğin iki saat önce Berat Albayrak''ın huzurunda imza atmış. "

"Sedat Peker’in iddialarının çoğunun doğru olduğunu düşünüyorum"   

Sedat Peker’in iddialarına değerlendiren Davutoğlu,  “Sedat Peker’in açıklamalarının hepsi hukuki soruşturma gerektiren şeyler. Bunun onda biri başka bir ülkede olsa şuana kadar savcılar harekete geçmişti. Doğru yada yanlış ona yargı karar verir. Ama iddialarının hepsi soruşturmaya, hepsi hukuki bir sürece muhatap hususlardır” dedi.

“Olası bir iktidar değişikliğinde sizin tutumunuz ne olur?” şeklindeki soru üzerine Davutoğlu, “Sedat Peker söylediği için değil vaka neyse onun gereğini yaparız.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı döneminde Turgut Özal’ın kullandığı Ata uçağının özel bir şirkete satıldığını ve  Brezilya’da bu uçağın içinde kokain yakalandığını hatırlatan Davutoğlu, “Yüreğim yandı duyduğumda. Devletin kullandığı, devletin başbakanlarının, devletin Cumhurbaşkanlarının  kullandığı  bir uçağı niye satarsınız? Hadi sattınız bari doru dürüst birine satın” ifadesini kullandı.

Davutoğlu şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyetinin uçağında kokain baskını yaptı Brezilya hükümeti. Niye bunlar 2016’da yoktu? Bakın bu bahsedilen bütün şu işlemlere bakın hepsi son 5 yıl içinde. Niye biz 2015-2016’da biz teröre karşı göğüs göğse mücadele ederken bunlar yaşanmıyordu? İşte aramızdaki fark bu... Hani gereğini yaptık demiş ya işte size gereği yaptırılan iş bu. Bakın bu iddiaların (Sedat Peker’in iddiaları) ben çoğunun doğru olduğunu düşünüyorum da buna yargı karar verecek.”

İlgili Haberler