Sedef Kabaş: '1 kereden bir şey olmaz' dediler... Utanmadılar...

Sedef Kabaş: '1 kereden bir şey olmaz' dediler... Utanmadılar...
Gazeteci Sedef Kabaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ensar Vakfı’nda gerçekleşen istismar olayına atıfta bulunarak Elmalı davasındaki tahliye karalarına tepki gösterdi.

Sedef Kabaş’tan Elmalı davası paylaşımı

Antalya''da cinsel istismara uğrayan iki kardeşin ifadeleri üzerine başlatılan davada, tutuklu yargılanan sanık anne ve üvey babanın serbest bırakılması yeniden gündeme geldi.

Elmalı''da iki kardeşin istismarına ilişkin görülen davada sanık anne ve üvey babaya adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi. Tahliye kararına toplumun her kesiminden tepki geldi.

Sosyal medyada #ElmalıDavası etiketiyle yapılan paylaşımlarla söz konusu karara tepki gösterildi.

Gazeteci Sedef Kabaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ensar Vakfı’nda gerçekleşen istismar olayına atıfta bulunarak gelişmeye tepki gösterdi.

Sedef Kabaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“1 kereden bir şey olmaz” dediler... Utanmadılar... Yetmedi, Ensar Vakfı''nda gerçekleşen istismar olayları araştırılsın önergesini reddettiler... Yetmedi, red kararı sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu kutlamak için sıraya girdiler!”

NE OLMUŞTU?

6 Ocak 2021''de gerçekleşen üçüncü duruşmada kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.''nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi''nce tahliye edilmişlerdi.

Olay geçen yıl haziran ayında savcılığa giden babaannenin ihbarıyla ortaya çıktı.

6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını iddia etti. Eski gelini Merve A. ve eşi Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu.

Koruma altına alınan iki çocuk üvey babası Rahmi A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı. Çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlandı.

Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmış, bu resimler de soruşturma dosyasına girmişti.

Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.

Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Merve A. ve Rahmi A. adli kontrolle serbest bırakıldı.

İlgili Haberler