Şefkat Çetin: "MHP bu sürecin en büyük galibidir"

Şefkat Çetin: "MHP bu sürecin en büyük galibidir"
MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çetin, referandum sonuçlarının değerlendirdiği yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Çetin, açıklamasında "Referandumun kaybedeni olarak ilan ettikleri MHP bu sürecin mimarı ve galibidir" dedi.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye'nin 16 Nisan referandumunu büyük bir olgunlukla tamamladığını belirterek "Referandumun kaybedeni olarak ilan ettikleri MHP hâlbuki bu sürecin mimarı ve en büyük galibidir. Devleti millet ile buluşturan MHP’dir. Siyaset bezirgânlarının bütün tezviratlarına rağmen, MHP Türk milletinin gönlüne yerleşmiştir" dedi.

Yazılı açıklama ile referandumu değerlendiren Çetin, "Uzun yıllardır yaşanan yönetim krizlerine son vermek amacıyla MHP’nin öncülüğünde başlatılan referandum süreci, anayasa değişikliğinin Meclis’ten sonra milletimizin onayına sunulmasıyla nihayete ermiştir" dedi.

Türkiye’nin hükümet etme sistemini düzenleyen halkoylamasına milletin gösterdiği büyük ilginin demokratik gelişmişliğin göstergesi olduğunu kaydeden Şefkat Çetin, "Sonuçların birbirine yakın ve dengeli dağılımı, milletimizin bilincine ve ferasetine bir işarettir. Bugün sandıktan çıkan yüzde 51.4’ün kıymeti, 12 Eylül anayasasına 1982’de verilen yüzde 92’den daha büyüktür. Gerçek demokrasiler, gücünü milletten alan yönetim sistemlerinde söz konusudur. 16 Nisan referandumu, milletin ülke yönetimindeki söz hakkını tescillemesi açısından tarihi bir öneme sahiptir" dedi.

"Anayasa değişikliğinin millet tarafından onaylandıktan sonra, milli iradeye saygı göstermek herkesin vazifesidir. Yüzde elli artı bir oyla hayır çıktığında zafer ilan etmeye hazır olanların, milletin evet kararını tartışmaya açmaları en büyük saygısızlıktır" diyen Çetin, milletin tercihini tartışmaya açmanın, süreçte yaşananlar üzerinden siyaset üretmenin geçmişte kimseye bir şey kazandırmadığı gibi, bundan sonra da kazandırmayacağını bildirdi. Şefkat Çetin, "Bundan sonra kurum ve kuruluşların kısır çekişmelerle enerjilerini boşa harcamak yerine, milletimizin birlik ve bütünlüğünü sağlayarak ülkemizin çocuklarının geleceği ile ilgili hizmetlere odaklanma vaktidir" dedi.

İlgili Haberler