“Şehir hastanesinde yer yok” kavgası

“Şehir hastanesinde yer yok” kavgası
Kayseri Şehir Hastanesi’nde bir doktor ile hasta yakını arasında yaşanan tartışma sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. “Benim babamın ayağı kesilecek. 100 kilometre yoldan geldim. 4 aydır bekliyorum” diyen hasta yakınına doktor “Yer yok, babanın da aciliyeti yok, ameliyatı yaparım ancak ben istediğim zaman yaparım. Bir şeyi bu kadar zorlama” karşılığını verdi.

Sosyal medyada yer alan video büyük tepki çekti. Kayseri Şehir Hastanesi'nde bir doktor ile hasta yakını arasında yaşanan tartışma büyük tepki çekti. Sosyal medyada da hızla yayılan görüntülerde, bir hasta yakının; “Benim babamın ayağı kesilecek. 100 kilometre yoldan geldim. 4 aydır bekliyorum. Dayanamıyorum hocam" sözlerine görevli doktor; "Yer yok. Sen bir tane hastasın, senin gibi yılda 10 tane geliyor. Bekleyeceksin. Babanın aciliyeti yok. Ben bu ameliyatı yaparım ama ben istediğim zaman yaparım. Bir şeyi bu kadar zorlama" karşılığını veriyor. Şok görüntülerle ilgili Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Edinilen bilgilere göre, olay geçtiğimiz günlerde Kayseri Şehir Hastanesi’nde yaşandı. Kalp Damar Cerrahı olarak görev yapan Uzman Doktor Ramazan Aşık ile hasta Ömer Bayer'in oğlu arasında yaşandı. Sosyal medyada da hızla yayılan görüntüler bir cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Tepki toplayan videoda yaşanan diyalog şöyle;

“Hasta Hacı Ömer Bayer’in oğlu: “Hocam 4 aydır rica ediyorum. 4 aydır hiç mi çıkan yok. Bu böyle olmaz. Benim babamın ayağı kesilecek. 100 kilometre yoldan geldim. 4 aydır bekliyorum. Dayanamıyorum hocam.”

Kalp Damar Cerrahı olarak görev yapan Uzman Doktor Ramazan Aşık: “Yer yok. Sen bir tane hastasın, senin gibi yılda 10 tane geliyor. Bekleyeceksin. Aciliyeti yok. Babanın aciliyeti yok. Ben bu ameliyatı yaparım ama ben istediğim zaman yaparım. Bir şeyi bu kadar zorlama”

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Görüntülerin kısa süre sonra sosyal medyada yayılmasının ardından Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili detaylı bir açıklama yayınladı. Yaşanılan durum hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Hastanemizde Kalp Damar Cerrahı olarak görev yapan Uzm. Dr. Ramazan AŞIK ile hasta Hacı Ömer BAYER'in yakını arasında geçen “hastasının ameliyat edilmediği ve sürekli ertelendiği, bu gerekçe ile sıkıntı yaşadıkları” iddiasıyla bir tartışma yaşanmış ve bu durum habersiz çekim ile kayıt altına alınarak sosyal medyada paylaşımı yapılmıştır”

SADECE DOKTORLA GÖRÜŞÜLMÜŞ!

Konu hakkında hastanemiz idaresince Uzm. Dr. Ramazan Aşık'tan bilgi alındığı belirtilen açıklamada hasta ya da yakınıyla görüşülüp görüşülmediğine dair bir bilgi olmaması dikkat çekti.

Açıklamada “Hasta 2 yıl önce spontan femoral arter anevrizması nedeniyle ameliyat edilmiştir. Ameliyat sonrasında tam iyileşme ile taburcu edilmiştir. 4 ay sonra tekrar polikliniğe başvurup muayene olan hastada, takılan greftin 3 cm'lik kısmının cilt üzerinde olduğu tespit edilmiş ve greftin çıkarılması için tekrar ameliyat edilmesi gerektiği ancak bu durumun acil bir cerrahi işlem gerektirmediği bilgisi verilmiştir” denildi.

HASTA TABURCU EDİLDİ

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü açıklamada son olarak, “Bu durum sonrası hasta yakını doktora ulaşarak videoda görülen tartışma yaşanmıştır. Kamera kaydının yapıldığından haberi olmayan Dr. Ramazan Aşık hasta Hacı Ömer Bayer'i 13.01.2020 tarihinde ameliyat etmiş ve 17.01.2020 tarihinde taburculuğunu gerçekleştirmiştir. Hasta yakınının ameliyat öncesi kayda aldığı videoyu, hastası taburcu olduktan sonra sosyal medyaya aktardığı anlaşılmıştır” ifadesine kullanıldı.

İlgili Haberler