Şehit anasına 'vatan haini' demek eleştiri sayıldı

Şehit anasına 'vatan haini' demek eleştiri sayıldı
Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, kendisine "Sözde Şehit annesi, vatana ihanetten yargılansın" diyen şahsa açtığı dava sonuçlandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın dava açtığı şehit anası olarak bilinen Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba''ya Ekrem Raci Geray adlı bir şahıs "Hain, Sözde Şehit annesi, vatana ihanetten yargılansın" demişti.  

Bu sözler üzerine harekete geçen Akbaba olayı mahkemeye taşıdı. Hakim sözleri "eleştiri" olarak değerlendirdi ve beraat kararı verdi.

Twitter üzerinden konu ile ilgili açıklama yapan Akbaba, "AKP’ye boyun eğmiyorsan Şehit annesi de olsan “Hainsin” bunların gözünde." dedi.

İşte o açıklama:

"Yavrularım köyde olduğum için uzun zamandır aranızda yoktum ama bugün bir üzüntümü ve sitemimi sizinle paylaşmak istedim. 

Bu iktidarın benle hesaplaşması bitmiyor. 

Ekrem Raci Geray adlı AKP’li bir şahıs Cumhurbaşkanını eleştiriyorum diye benim için “Hain, Sözde Şehit annesi, vatana ihanetten yargılansın” demiş. 

Dava açtık. Hakim bu hakaretleri “Eleştiri” sayıp beraat vermiş.

Elimizde bu hakaretlere verilmiş cezalara dair çok sayıda emsal karar var. Ama hakaret bana olunca beraat takdirini kullanmış hakim. 

Şehitleri de böldüler yavrularım. AKP’ye boyun eğmiyorsan Şehit annesi de olsan “Hainsin” bunların gözünde.

Oğlunu vatan için toprağa vermiş bir anne olarak bana vatan haini diyen o şahsa, o hakime ve bu iktidara hakkımı helal etmiyorum. İki cihanda da ellerim yakalarında olacak." 

İlgili Haberler