Şehit cenazesinde gerginlik!

Şehit cenazesinde gerginlik!
Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nin cenazesinde bir grup Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengini parçaladı daha sonra cami avlusuna giriş yapan Kılıçdaroğlu'na mermi kovanı attılar.

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü bugün Fatih Camisi'nde son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.

Tören öncesi kalabalık, cenaze namazını beklerken camide çelenk gerginliği yaşandı.Cenazeye katılan bazı kişiler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengine tepki göstererek üzerindeki ismi sökmeye çalıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, uyarıda bulundu, sakin olmalarını istedi, "Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu, cenaze namazı için alana geldiğinde de bir grup tarafından protesto edildi, bunun üzerine yeniden anons yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun camiden çıkışı sırasında da arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu aracına giderken bir kişi tarafından boş mermi kovanı atıldı. CHP'li Tekin, "Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu..

FERHATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

İstanbul’da dün sabah terör saldırısında şehit düşen polis memuru Gökhan Topçu’nun cenazesi Gaziosmanpaşa’daki baba evinin önüne getirilerek helallik alındı. Şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin babası Adnan Topçu, annesi  Fadime Topçu ve kardeşi Gökhay Topçu’nun feryatları yürekleri dağladı. Anne Topçu, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze töreni için Fatih Camii’ne götürüldü.

EŞİ FENALAŞTI

Şehitlerden 2 yıllık polis memuru Kadir Cihan Karagözlü için Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan evinin önünde helallik alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait cenaze aracıyla saat 11.00 sıralarında eve getirilen şehidin cenazesi, burada kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Cenazenin gelişi sırasında 6 aylık evli şehit polisin eşi Gülçin Karagözlü gözyaşlarına boğuldu. Üzerine eşinin çevik kuvvet kıyafetini giyen Gülçin Karagözlü, cenaze aracında bulunan eşininTürk bayrağına sarılı naaşını görmesinin ardından fenalaştı. Acılı eş yakınları tarafından ambulansa taşındı. Daha sonra başta babası Zeki Karagözlü olmak üzere diğer aile bireyleri cenaze aracının içine girerek tabuta sarıldı.

Helallik alınmasının ardından cenaze aracı öğle vakti düzenlenecek cenaze töreni Fatih Camii’ne hareket etti.

CENAZELERİ OLAY YERİNDEN GEÇİRİLDİ

Beyazıt Vezneciler’de dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi çalışanı Esra Tekin ve iş adamı eşi Hakan Tekin’in cenazeleri üniversiteye götürüldü.

Üniversitede düzenlenecek tören öncesinde patlamanın yaşandığı Şehzadebaşı Caddesi’ne polis eskortluğu eşliğinde gelen cenazeler, patlamanın yaşandığı noktada basın mensuplarının oluşturduğu şeridi geçmek için bir süre bekledi. Kameraların görüntü almasının ardından yolu açması üzerine cenazeler üniversiteye gitti. 

YARALI POLİSLER  CENAZEYE KATILMAK İÇİN HASTANEDEN ÇIKTI

Vezneciler’deki terör saldırısında yaralanan polislerden 4’ü tedavilerinin devam ettiği Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çıkarak şehit olan meslektaşlarının cenazelerine katılmak için Fatih Camii’ne gitti. Bir minibüsle cenazeye giden polislerin tedavileri için daha sonra hastaneye döneceği öğrenildi.