Şehit eşi törene sedyeyle getirildi

Şehit eşi törene sedyeyle getirildi
Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz'ün cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı.

Mardin'in Derik ilçesindeki bombalı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz'ün cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Selen Kışlası'nda yağış neden ile salonda yapılan törende şehit Öksüz'ün cenazesi cenazesi, askerler tarafından omuzlarda taşınarak katafalka konuldu. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından dua edildi.

Yarbay Kubilay Karadeniz, yaptığı konuşmada, milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir." dedi.

5 AYLIK HAMİLE EŞİ SEDYE İLE GELDİ

Aynı saldırıda yaralanan şehidin 5 aylık hamile eşi Tuğba Öksüz'ün tedavi gördüğü hastaneden sedye üzerinde getirildiği törende, olayda yaralanan silah arkadaşları da hazır bulundu.

Şehit eşi Öksüz ve saldırıda yaralanan silah arkadaşları, tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı törenin ardından şehit cenazesi Kahramanmaraş'a gönderildi.

Derik ilçesinde terör örgütü mensuplarınca Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığına dün gece bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucunda 1 asker şehit olmuş, biri ağır 9 asker ile 2 sivil de yaralanmıştı.