Şehit Kaymakamın katili cenazeye katılmış

Şehit Kaymakamın katili cenazeye katılmış
Şehit Safitürk’ün Sakarya’daki cenazesine katılan ve gözyaşları döken T.E. linç olayı göz önüne alınıp adım adım takip edilerek İstanbul’da gözaltına alındı.

Mardin’de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen ve Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit olduğu saldırıda makam odasına tuzaklanan patlayıcıyı kaymakamlık görevlilerinin yerleştirdiği öne sürüldü. Olay günü Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T.E.’nin Derik Belediyesi Zabıta Amiri V.E.’ye bir kağıt içerisinde, ‘kumandaya benzer bir şey’ verdiği yönündeki ifadelerin ardından, T.E. hakkında yakalama kararı verildi. Ancak, şehit Kaymakam Safitürk’ün Sakarya’daki cenaze namazına katılan ve gözyaşları döken T.E.’nin burada gözaltına alınması durumunda toplumsal olayların yaşanabileceği değerlendirilmesi üzerine, T.E. takibe alınarak İstanbul’da gözaltına alındı. PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen ve Kaymakam Safitürk’ün şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının ardından Mardin ve Derik Cumhuriyet başsavcılıklarınca başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince ilçe genelinde gerçekleştirilen operasyonda aralarında kaymakamlık çalışanlarının da yer aldığı şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

YAKALANMASIN DİYE SOYİSMİNİ DEĞİŞTİRMİŞ

Odaya bombayı odaya yerleştirdiği öne sürülen Yazı İşleri Şefi Ş.M’nin Diyarbakır’da 3 ton patlayıcının bulunduğu araçta yakalanan PKK’lı terörist Ozan Çelik’in kardeşi olduğu, bu nedenle soyismini değiştirdiği bildirildi.

İlgili Haberler