Şehit Kırgız korucu için hazin tören

Şehit Kırgız korucu için hazin tören
VAN’ın Erciş İlçesi’ndeki Pay Jandarma Karakolu’na bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türklerinden Turanbeg Günocak için Van’da tören düzenlendi.

Erciş ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Pay Jandarma Karakol Komutanlığı’na pazar günü saat 00.20’de bombalı araçla yapılan saldırıda jandarma er Eyüp Öksüz ve Kırgız Türklerinden geçici köy korucusu Turanbeg Günocak şehitolurken, 1’i ağır 10 asker ile 5 korucu yaralandı.

Dün jandarma er Eyüp Öksüz için tören yapılan Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda bugün de köy korucusu Günocak için tören düzenlendi.

ASTSUBAY OĞLU ASKER SELAMI İLE UĞURLADI

Törene Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile askerler, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehidin astsubay olan oğlu Şükrü Günocak, şehidin eşi ve çocukları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit Günocak’ın Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirildi. İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz’ün okuduğu duanın ardından şehit Günocak’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere helikopterle Kırgız Türklerin yaşadığı Ulupamir Mahallesi’ne gönderilirken, askeri kıyafetleri ile tören katılan oğlu Astsubay Şükrü Günocak, babasını asker selamı ile uğurladı.