Şehit Mehmet Köklü'nün cenazesi Yozgat'ta toprağa verildi

Şehit Mehmet Köklü'nün cenazesi Yozgat'ta toprağa verildi
Bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Mehmet Köklü'nün cenazesi memleketi Yozgat'ta gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Mehmet Köklü'ye son görev

Uzman Onbaşı Mehmet Köklü'nün cenazesi helallik alınmak üzere son kez baba ocağı olan Yozgat Akdağmadeni Yeşiltepe Mahallesi'ne getirildi. Şehit için düzenlenen törene Yozgat Vali Vekili Şükrü Çakır, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammet Güven, Kayseri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katılırken; şehidin annesi "Diğer oğlumu da göndereceğim" diyerek gözyaşı döktü.

'DİĞER OĞLUMU DA GÖNDERECEĞİM'

Eşini 12 yıl önce kaybeden Gülay Köklü, törende diğer oğlu Emin ile birlikte taziyeleri kabul etti. 2'si erkek, 3'ü kız, 5 çocuğundan Mehmet'i şehit veren Gülay Köklü, "Şehit annesiyim, ağlamıyorum. Bir oğlum daha var, onu da göndereceğim, ben de gideceğim, dik durun ağlamayın" dedi. Şehidin kardeşi Emin Köklü ise tören boyunca gözyaşı döktü. Emin Köklü'yü yakınları ve askerler teskin etmeye çalıştı. Şehidin diğer akrabaları da tabutun başında ağıtlar yaktı.

fab70df0012a0fe7e67cb313bfc38da2.jpg

OĞLUNUN TABUTUN ÖPTÜ

İl Müftüsü Salih Sezik, öğle namazının ardından cenaze namazını kıldırdı. Namaz sırasında şehit yakınlarının güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Namazın ardından dua edilip, helallik istendikten sonra, Uzman Onbaşı Mehmet Köklü'nün cenazesi, cenaze aracına taşındı. Anne Gülay Köklü, şehit oğlunun tabutunun arkasından el salladı. Ardından cenaze aracına çıkan Köklü, oğlunun tabutunu öptü. Şehidin diğer yakınları da cenaze aracının üzerine çıkıp tabuta dokunup ağladı. Şehidin cenazesi, ilçe mezarlığına götürülerek toprağa verildi. 

bf4bbcf9d010e68ef6fd0050ce0f929f.jpg