Biri de demedi ki şehit abisidir. Yarbay Mehmet Alkan suçsuz yere ordudan atıldı

Biri de demedi ki şehit abisidir. Yarbay Mehmet Alkan suçsuz yere ordudan atıldı
Bingöl'de İYİ Partili Lütfü Türkkan ve şehit yakını olduğu belirtilen kişi arasında yaşanan olayın ardından Yarbay Mehmet Alkan sosyal medyada yeniden gündem oldu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl''de yaşanan tartışma sırasında şehit yakını olduğunu belirtilen bir kişiye küfür etmiş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in talimatı üzerine dün başkanvekillik görevinden istifa etmişti. Bu olayın ardından Yarbay Mehmet Alkan''ın kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan şehit düştükten yaşananlar yeniden gündem oldu.

2015''te Şırnak Beytüşşebab''ta PKK''lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan''ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, kardeşinin cenaze töreni ve sonrasında ''Çözüm sürecine'' tepki göstererek, "Düne kadar çözüm diyenler, ne oldu da sonuna kadar savaş diyor" demişti.

Cenazedeki sözlerinin ardından Şehit ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan hakkında idari tahkikat açılmıştı.

ŞEHİT KARDEŞİNİN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE KHK İLE TSK''DAN İHRAÇ EDİLDİ

1 yıl sonra tam da kardeşinin ölüm yıldönümünde, Jandarma Genel Komutanlığı''nda oluşturulan Değerlendirme Komisyonu''nun kararı ile Jandarma teşkilâtından çıkarılan Alkan, Peşinden KHK ile TSK''dan ihraç edildi.

FETÖ İFTİRASI ATILDI, BERAAT ETTİ! BİR KİŞİ DE ŞEHİT YAKINIDIR DEMEDİ

Tüm bunların ardından da hakkında ''FETÖ/PDY üyeliğinden'' dava açılan ve 15 yıl hapisle yargılanan Yarbay Mehmet Alkan 17 Temmuz 2019''da beraat etti.

İYİ Partili Türkkan ve şehit yakını olduğu ifade edilen kişi arasındaki olaydan sonra Yarbay Mehmet Alkan sosyal medyada yeniden gündem oldu.Şehit ağabeyine atılan iftira ve yaşanan süreçle ilgili yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

YÜREK YAKAN DETAY

Yarbay Mehmet Alkan, yargılandığı süreçte yaptığı açıklamada kardeşinin şehir oluşuna ilişkin kürek yakan detayı şöyle anlatmıştı:

“Dün kargo aldık. Orduda askerlerin kullandığı miğferlerin içinde koruyucu madde vardır. Bu madde belli sürelerde Genelkurmay tarafından yenilenir ancak yenilenene kadar aşındığı, bozulduğu ve askerleri koruyamadığı olmuştur. Kargoda, kardeşimin maiyetindeki asker sayısı kadar, miğferin içine konan bu koruyucu madde vardı. Kendi parasıyla İstanbul’dan sipariş etmiş, askeri etkilenmesin diye. Askerini çocuğu gibi korurdu. Bunu görünce bir kez daha yıkıldım.”

 

İlgili Haberler