Şehit yüzbaşının cenaze namazı AKP'li isim için ikinci kez kılındı iddiası

Şehit yüzbaşının cenaze namazı AKP'li isim için ikinci kez kılındı iddiası
İdlib şehitlerinden Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin'in cenaze namazının Orman ve Su İşleri Eski Bakanı AKP'li Veysel Eroğlu geç kaldığı için ikinci kez kılındığı iddia edilmişti. Konu ile ilgili şehit yüzbaşının ailesi Yeniçağ'a açıklamalarda bulundu.

İdlib şehitlerimizden Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin için Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde tören düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde düzenlenen cenaze töreni akabinde öğle namazını müteakip kılınan şehit yüzbaşının cenaze namazı, ikinci kez kılındı.

Şehit yüzbaşının cenaze namazının Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun gecikmesi nedeniyle ikinci defa kılındığı iddia edilmişti. Ancak şehit yüzbaşı Süleyman Şahin'in ailesi tarafından Yeniçağ'a yapılan açıklamada; il müftüsünün henüz öğle namazı bitmeden cenaze namazını kıldırdığı ve şehidin bazı yakınları dahil olmak üzere cami cemaatinin cenaze namazına katılamadığını belirtti. Aile, bu sebeple cenaze namazının ikinci kez kılındığını ifade etti. Şehidin ailesi yaptığı açıklamada ilk namazın protokolü üşütmemek için erken kılındığını belirtti. 

Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin'in Afyon Dinar'daki cenazesi İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un cenaze namazı sırasında cemaatin önüne geçerek fotoğraf çektirmesiyle de gündeme gelmiş ve Cesur tepki toplamıştı.