Şehremini Gençlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği’ne baskın

Şehremini Gençlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği’ne baskın
İstanbul'da "Şehremini Gençlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'ne baskın düzenleyen polis, duvara zulalanmış çok sayıda silah ele geçirdi. IŞİD'in propagandasını yapan derneğin kurucu üyesinin ise uyuşturucudan sabıkası olduğu öğrenildi.

Operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. Alınan bir istihbaratı değerlendiren Organize Şube dedektifleri, Fatih İlçesi’ndeki “Şehremini Gençlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği”ni izlemeye aldı. Uzun süreli teknik ve fiziki takip sonucu, kurulma aşamasındaki dernek binasında silah satışı ve Suriye’de kan döken terör örgütü IŞİD’in propagandasının yapıldığı belirlendi. Eldeki deliller doğrutusunda takibi sonuçlandıran Organize Polisi, başta Fatih’deki dernek binası olmak üzere Bahçelievler ve Güngören’deki 4 adrese “eş zamanlı baskın” düzenledi.

ZULA, İKİ DUVAR ARASI

Baskınlarda sözde derneğin kurucusu Mehmet İ. ve E.B., M.Y., T.D., Ahmet Y. ve Y.E. gözaltına alındı. Dernek binasında arama yapan dedektifler, 2 odanın duvarları arasında zula buldu. Özel kapaklı bölmeyi açan görevliler, 16 adet tabanca, 18 şarjör, 110 adet fişek, 7 adet pompalı tüfek ele geçirdi. Adreslerdeki çok sayıda örgütsel dökümanlara ve elektronik belleklere el konuldu.

SATIŞ, İNTERNET ÜZERİNDEN

Vatan Caddesi’ndeki Organize Şube’de sorguya alınan şüphelilerden dernek kurucu üyesi Mehmet İ.’nin ‘Uyuşturucu’, ‘Hırsızlık’ ve ‘Polise Mukavemet’ suçlarından kaydı bulunduğu belirlendi. Sosyal medyada “Ebu Zer” ve “Ebu Katade” kod isimleriyle hesap açan Mehmet İ. ile Ahmet Y.’nin terör örgütü IŞİD’e yönelik paylaşımlar yaptığı belirlendi. IŞİD üzerinden hedef kitleye ulaşan şüphelilerin yine sosyal medya hesapları üzerinden silah sattığı ifade edildi. Soruşturma sürüyor.

organize.