Yeniçağ Gazetesi
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
E-Gazete

Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor

Erzurum’da şeker hastalarının da yiyebileceği mor ekmekten yapılmış baklavalar üretildi.

Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 1

Erzurum'un meşhur kadayıf dolmasıyla bilinen baklava ustası Selami Atiş, Kurban Bayramı öncesi diyabet hastaları için özel bir baklava üretti.

1 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 2

Şeker hastalarının yiyebileceği Baklava mor un ve mor meyveler kullanılarak yapılıyor.

2 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 3

Baklavanın, şeker hastaları için şekerin olumsuz etkilerini sıfırladığı ve tüketildiğinde kan şekerinde herhangi bir yükselmeye neden olmadığı belirtiliyor.

3 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 4

Baklavada ahududu, incir, kırmızı lahana gibi mor sebzelerin ve meyvelerin özleri kullanılıyor.

4 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 5

Bu yöntemle hazırlanan baklava, içerisinde hiçbir şeker maddesi bulunmadan ve özel olarak hazırlanan meyve şerbetiyle tatlandırılarak yapılıyor.

5 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 6

Hamurunda kurutulmuş mor meyve ve sebzelerin unla karıştırılmasıyla hazırlanan baklava, arasına kaymak ve fıstık eklenerek zenginleştiriliyor.

6 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 7

Hamura isteğe göre ceviz veya fıstık ekleyerek, fırında pişirdikten sonra özel şerbetle tatlandırıyorlar.

7 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 8

Şeker kullanılmayan mor baklava, özellikle diyabet hastaları arasında büyük ilgi görüyor.

8 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 9

Böylece diyabet hastalarının baklava özlemleri gideriliyor.

9 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 10
10 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 11
11 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 12
12 13
Şeker hastaları da artık yiyebilecek. Mor un ve meyvelerden üretiliyor - Resim: 13
13 13
Kaynak: Haber Merkezi