Akaryakıt fiyatları rekor kırdı

Akaryakıt fiyatları rekor kırdı
Akaryakıt fiyatları son sekiz yılın en yüksek rakamına çıkarken, Alman otomobil kurumu ADAC, akaryakıt fiyatlarının artış sebebi için enerji ve doğal petrol fiyatlarını işaret etti.

Alman otomobil kurumu ADAC’ın, Münih merkezli açıklamasına göre, benzin ve diğer akaryakıt fiyatları son 8 yılın en yüksek seviyesinde seyir gördü.

Almanya genelinde sürücüler, E10 kodlu süper benzin için litre başına ortalama 1.60 euro ödemek zorunda kalıyor. Geçen haftaya göre 2.8 cent oranında artış boyutu gösteren süper benzinin farklı olarak bir hafta içerisinde 3.4 centlik zam gören dizel yakıtın litre fiyatının ise 1.48 euroya yükseldiği görüldü.

ADAC, akaryakıt fiyatlarının artış nedeni olarak dünya piyasasında bir varil petrolün 72 euro olduğunu ve bunun bir hafta öncesinden farklı olarak, 5 euro daha fazla pahalı olduğunu belirtti.

Akaryakıt fiyatlarının en son 2012’de rekor seviyeye ulaştığını belirten ADAC, bahsi geçen zamanlarda 1 litre benzinin şimdikinden 10 cent daha pahalı olduğu ayrıca belirtildi. Kış aylarının yaklaşmasıyla özellikle dizel fiyatlarındaki artışın devam edeceğine vurgu yapıldı.

İlgili Haberler