Selin vurduğu Kastamonu'da AKP'li başkandan Bakan Kurum'a müthiş itiraf. Bakan ne diyeceğini şaşırdı

Selin vurduğu Kastamonu'da AKP'li başkandan Bakan Kurum'a müthiş itiraf. Bakan ne diyeceğini şaşırdı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un sel felaketi yaşanan Kastamonu'nun İnebolu ilçesi ziyareti sırasında AKP İnebolu İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü yapılan taş duvarları eleştirdi. AKP’li Başkan “Sn. Bakanım 30 sene önce yapılmış bir şey olmuyor, son 10 senede yapılan taş duvarlar hiçbir işe yaramıyor” ifadelerini kullandı.

YENİÇAĞ ÖZEL

Kastamonu’da yaşanan sel felaketi nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kastamonu’da incelemelerde bulundu.

Selden etkilenen İnebolu ilçesinde AKP İnebolu İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü Bakan Kurum’a yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

“SON 10 SENEDE YAPILAN DUVARLAR İŞE YARAMIYOR”

AKP’li Kömürcü bölgede yapılan taş duvarları eleştirerek; “Sn. Bakanım 30 sene önce yapılmış bir şey olmuyor, son 10 senede yapılan taş duvarlar hiçbir işe yaramıyor” ifadelerini kullandı.

Başkanın sözleri karşısında önce şaşıran Bakan Kurum; “Bakılır bakılır” dedi..

Kastamonu’yu MHP’li belediye yönetirken İnebolu ilçesi de AKP’li bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor…

İşte o anlar…

NE OLMUŞTU?

Kastamonu’da Tosya hariç, merkez de dahil tüm ilçelerin selden etkilendiğini, şu anda bulundukları Kastamonu’da, 24 saatin ortalaması olarak, metrekareye 152 kg yağış düştü. Ayrıca son 48 saat itibariyle Heyelan/Toprak Kayması, Sel/Taşkın/Su Baskını, Kaya Düşmesi gibi toplamda 170 olay veya afet yaşandığı, Kastamonu’nun selden etkilenen ilçe ve köylerinde 135 konut, 27 dükkan, 6 kamu binası olmak üzere, toplam 168 noktada su baskını veya kısmi hasar tespit edildiği belirtildi.

İlgili Haberler