Selçuk Geçer'den yok artık dedirten dolar tahmini

Selçuk Geçer'den yok artık dedirten dolar tahmini
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda bir kırılma noktası yaşanacağını belirterek, "Yarın öbür gün bir kur kırılması olacak, bugün 15 Lira olan Dolar, 100 Lira olacak" dedi.

Ekonomist Selçuk Geçer kişisel YouTube hesabında yayınladığı videoda ilaç ve dolar kuruyla alakalı dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

“ECZANELERDE İLAÇ BULAMAYACAKSINIZ”

Eczanelerde ilaç bulunamayacağı tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu belirten Geçer, “Zaten ekmek alamıyorsunuz, gıda alamıyorsunuz, bunların yanında daha kötü bir senaryo daha ekliyorum. Hayati önem taşıyan ilacı bulamayacaksınız, ilaç alamayacak hale geleceksiniz. Eğer ki ilaçlar yüzde 75 zam yapılmazsa, eczanelerde ilaç bulamayacaksınız. Muadil ilaç da dâhil olmak üzere. Şu an da felaket tellallığı yapmıyorum, zaten eczanelerde orijinal ilaç bulunmuyor. Muadilleri onların yerini almış durumda ama bu gidişle onlarında kıtlığı yaşanacak.” dedi.

“DOLAR 100 LİRA OLACAK”

Kendisine dolar tahminleri yüzünden hayalperest diyenlere yanıt veren Selçuk Gezer, 5 Nisan 1994’ü hatırlatarak şunları söyledi:

“Yarın öbür gün bir kur kırılması olacak, bugün 15 Lira olan Dolar, 100 Lira olacak. Aradaki farkı size ödetecekler. Nasıl olacak, yok daha neler döviz, 50-100 olur mu demeyin. Göreceksiniz. Geçmişte aynısı yaşandı. 5 Nisan 1994 tarihinde dolar kuru, 8 bin Dolar’dan, 40 bin Dolar’a çıktı. O tarihe bakın nasıl gitmiş.”

İlgili Haberler