Selçuk Tepeli öyle bir yorum yaptı ki 5 gündür hala konuşuluyor, Fatih Portakal unutulmamak için Youtube kanalı kurdu, Tepeli FOX TV’de reyting rekoru kırıyor

Selçuk Tepeli öyle bir yorum yaptı ki 5 gündür hala konuşuluyor, Fatih Portakal unutulmamak için Youtube kanalı kurdu, Tepeli FOX TV’de reyting rekoru kırıyor
Fatih Portakal sonrası FOX Ana Haberi sunmaya başlayan Selçuk Tepeli ilk günden beri gerek haberleri sunuş şekli gerekse reytinglerdeki başarısıyla gündem olmaya devam ediyor. Tepeli son olarak Sağlık Bakanının açıklamasındaki Sehven ifadesinin “biz bir halt ettik” anlamında kullanıldığını söylerken protokolün de eski Yunancada “kıymetli popo” demek olduğunu belirtti.

Fatih Portakal’ın FOX Ana haber sunuculuğunu bırakması sonrası yerine gelen Selçuk Tepeli geldiği ilk günden beri konuşuluyor. Tepeli gerek reytinglerde gerekse haber yorumlarıyla adeta Portakal’ın yerini aratmıyor. Tepeli’nin 5 gün önce yaptığı protokol ve sehven açıklamaları halen konuşuluyor

“SEHVENİN SÖZLÜK ANLAMI: BİZ BİR HALT ETTİK”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in gündeme taşıdığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sehven tarihleri yanlış yazıldı açıklamasını yaptığı makaleyle ilgili haberi sunarken Tepeli şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir kazara, başka bir göz bakmaz mı buna Uluslararası bir dergide yayınlanacak. Sehven’in ben size ne demek olduğunu söyleyeyim. Son zamanlarda böyle söylemler var Sehven, istikşafi gibi. Bunlar için ayrı bir sözlük lazım. Şimdi ben size söyleyeyim sehvenin sözlük anlamını. Biz bir halt ettik. Bunun altından çıkamıyoruz o yüzden bakalım bir duruma yani sehvenin sözlük anlamı şuan bu”.

“PROTOKOL KIYMETLİ POPO DEMEK”

Protokol araçlarıyla ilgili sunduğu bir haberde ise Tepeli, “Protokol aslında eski Yunancada kıymetli popolar demek. Aman üşümesinler aman çok sıcak olmasın” ifadelerini kullandı.

TARİHLER ŞEHVEN AÇIKLANDI DEMİŞLERDİ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Journal of Population Therapeutics and Clinical Pharmacology isimli bir dergide yayınlanan makaleyi gündeme taşımış ve makaleye göre Türkiye’de ilk vakanın Şubat ayında görüldüğünü öne sürmüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci'nin de yazar kadrosunda bulunduğu makalede yer alan korona virüs verilerinde ve tarihlerde hataların olduğunu, sehven yapılan bu hataların dergi komitesi tarafından düzeltileceğini açıklamıştı.