Hastaneye çevrilen cami “Erdoğan gelecek diye boşaltıldı”

Hastaneye çevrilen cami “Erdoğan gelecek diye boşaltıldı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketinin yaşandığı Bozkurt’ta Cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın namaz kıldığı caminin felaketin ardından sahra hastanesi olarak kullanıldığı ancak Cumhurbaşkanı gelecek diye camideki hastaların tahliye edildiği iddia edildi.

Sel felaketinin vurduğu ve 25 vatandaşın hayatını kaybettiği Kastamonu Bozkurt’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Fatih Camisi’nde kıldı.

Erdoğan, namazın ardından ise halka seslenerek bölgenin Afet Bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

SAHRA HASTANESİ OLARAK KULLANILIYORDU

Erdoğan’ın namaz kılmak için gittiği caminin sel felaketinin ardından sahre hastanesi olarak kullanıldığı öğrenildi.

Caminin Cumhurbaşkanının programı için boşaltıldığı hastaların çevre hastanelere taşındığı öğrenildi.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Twitter hesabından caminin fotoğraflarını paylaşarak, "Dün bu camii Bozkurt’taki sel mağdurlarına sahra hastanesi olarak hizmet veriyordu, bugün Erdoğan’a hizmet versin diye boşaltıldı" dedi.

Konuya ilişkin sosyal medyadan paylaşım yapan CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise "Dün Bozkurt''ta sel felaketi sebebiyle sahra hastanesi olarak kullanılan bu camii bugün Erdoğan için boşaltılmış durumda. Yazık çok yazık" dedi.

O FOTOĞRAFTAKİ BABAM, SEDYEDE YATAN DA ANNEM

Söz konusu iddiaların ardından olay sosyal medyada da gündem oldu.

Hastaların Erdoğan’ın programı için mi yoksa başka sebepten mi taşındığı tartışmaları yaşandı.

Tartışmalara neden olan bir fotoğrafa yorum yapan bir Twitter kullanıcısı ise cami içinden çekilmiş fotoğraftaki yaşlı adamın babası sedyede yatan kadının ise annesi olduğunu söyledi.

Scorpion isimli kullanıcı, “Camiinin içi küçük. Fotodaki kadar, arkası dönük oturan ceketli adam benim babam. İlerde de annem sedyede yatmakta. Hastanedekileri ve hastaları buraya aldılar ama sonra Kastamonu devlet hastanesine sevk ettiler ambulanslarla. Çünkü yaralı da çok vardı. Orası semt camiisi küçük” ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Haberler