Selülit savar 6 besin! Farkı anında hissedeceksiniz

Selülit savar 6 besin! Farkı anında hissedeceksiniz
Kadınların yüzde 80 ile yüzde 90'ı hayatlarının bir noktasında selülit problemi yaşayabilir. Selüliti tedavi etmenin birçok tıbbi yolu olmasına rağmen, çoğu kişi tarafından tercih edilmeyebilir. Bu sinir bozucu gamzelerle savaşmanın en kolay yolu, tüm vücudunuza fayda sağlayacak besleyici ve sağlıklı bir diyete yatırım yapmaktır.  

Milliyet'in haberine göre, işte kadınların korkulu rüyası olan selülitlerden kurtaracak o besinler:

SAFRAN  

Safran, kan dolaşımını iyileştirebilecek ve yağ hücrelerinin büyümesini engelleyebilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Safran aynı zamanda deri altındaki kas dokusunu arttırır ve yüzeydeki çöküntüleri ortadan kaldırır. Sonuç olarak, daha pürüzsüz görünen bir cilde sahip olursunuz.

KAVUN 

Kavun yaklaşık yaüzde 91 oranındaki sulu yapısı ile idrar söktürücü etkiye bir sahiptir. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre kavun suyu selülitleri azaltıyor. Araştırmada yaşları 31 ile 50 arasında değişen 40 sağlıklı kadına 56 gün boyunca kavun suyu ekstresi verildi ve belirli bölgelerde önemli miktarda selülit kaybettiler.

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata antioksidan içerir. Antioksidanlar, selülite katkıda bulunan yağın parçalanmasını harekete geçirir. Kardiyovasküler sistemi destekler ve kan akışını etkinleştirerek oluşan çukurları azaltmaya yardımcı olur.

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, harika bir antioksidan kaynağıdır. Yaban mersini yemek, yağların kolesterole dönüşmesini engeller. Lenf akışını iyileştirir ve selüliti teşvik eden toksinleri ortadan kaldırır.

SARIMSAK 

Sarımsak kan akışını ve dolaşımı artırır. Sarımsak, obezite tedavisinde etkin bir şekilde kullanılır ve aynı zamanda cilt ve selülit tedavisine de katkı sağlar. Sarımsak açısından zengin bir diyet, vücudun "portakal kabuğuna" neden olan toksinlerden kendisini temizlemesine yardımcı olabilir.

KİNOA

Kinoa, selülit oluşumundan sorumlu olan yağ hücrelerinin parçalanmasına yardımcı olur. Kinoadaki mineraller kollajen üretimini artırır, cildi güçlendirir ve cilt yüzeyinin elastikiyetini artırır.

 

İlgili Haberler