Semih Yalçın'dan ittifak açıklaması

Semih Yalçın'dan ittifak açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, ittifak tartışmalarına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Yalçın, "Bizim ittifaktan muradımız ise partilerin kendi tüzel kişiliklerini, kimliklerini muhafaza ederek, ittifak yapabilmeleri" dedi.

MHP genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 2019 veya olası bir erken seçimde AKP ile yapılacak ittifaka ilişkin açıklamada bulundu. İktidardan ittifak konusunda birtakım mesajlar aldıklarını belirten Yalçın, "Bizim ittifaktan muradımız ise partilerin kendi tüzel kişiliklerini, kimliklerini muhafaza ederek, ittifak yapabilmeleri" dedi.

Yalçın'ın açıklamaları şöyle:

"Bir üst çatı oluşturmak ve o üst çatı altında ittifaka girecek A, B partilerinin veya D, E, F partilerinin bir araya gelerek, kendi amblemlerine kadar pusulada yer almak suretiyle kendi adaylarıyla bir ittifak oluşturmak. Böyle olduğu takdirde ittifaka giren parti ne ismini ne kimliğini ne parti programını ne tüzüğünü hiçbir şeyini değiştirmeden seçim ittifakını gerçekleştirebilecektir. İlgili parti belli oranı geçtikten sonra yüzde 3'ü kastediyorum devlet yardımı da alabilecektir. İlgili partiler, kendi oylarını görebileceklerdir. Daha da önemlisi bizim parti mensuplarımızın çok hassas olduğu amblemimizle seçime girebileceği için gönül rahatlığı içerisinde oyunu verebilecektir. Ancak ittifak altı partilere verilen oyların hepsi çatıya, yani ittifaka gidecektir."

MHP'nin görüşlerini ifade ettiğini, neye hazır olduğunu açıkladığını vurgulayan Yalçın, partinin hangi konuda olursa olsun, teklif getirildiğinde değerlendirip kısa zaman dilimi içerisinde politik tavır ve görüşlerini ifade edeceğini söyledi. Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan çekinmeyiz, hazırız. 48 yıllık bir siyasi parti olduğumuz için arka planımız hazır, var. Dolayısıyla şu anda böyle bir görüşme yok, olmasına da gerek yok. Ancak siyasi parti olarak bunu biz iktidardan bekliyoruz, doğal olarak. Çünkü AK Parti ne getirecek onu görmemiz lazım."

İlgili Haberler