Sen değil yedi sülalen gelse Türk Bayrağı'nı çiğneyemez. Gönderin bu Suriyelileri geriye

Sen değil yedi sülalen gelse Türk Bayrağı'nı çiğneyemez. Gönderin bu Suriyelileri geriye
Bursa'da H.S. isimli bir Suriyelinin Türk Bayrağı'nı yere sererek çiğnediği anlar büyük tepki topladı. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada gözaltına alındığı belirtilen H.S'nin akli dengesinin yerinde olmadığı ifade edildi. Yaşanan bu olayın ardından Türkiye'de varlığı tartışma konusu olan Suriyeliler yeniden gündem oldu.

Bursa''nın Osmangazi ilçesinde H.S. isimli bir Suriyeli, bir iş yerinin camında bulunan Türk Bayrağı''nı alarak çiğnedi. Olaya çevredekiler müdahale etti. Çevredeki vatandaşlar H.S.''nin elindeki bayrağı aldı. Bir vatandaş tartışma sırasında Türk Bayrağı''nı çiğneyen H.S''ye yumruk attı.

O anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde H.S.’nin bayrağı yere serdikten sonra üzerine basıp beklediği, vatandaşın tepki göstermesi üzerine olay yerinden kaçtığı görüldü. (Sorumlu yayıncılık anlayışımız gereği Türk bayrağının videoda çiğnendiği bölümü yayımlamıyoruz.)

Kargaşa sırasında olay yerinden kaçan H.S. kimliği tespit edilerek yakalandı.

Bursa Valiliği''nin konuya ilişkin açıklamasında H.S.''nin akli dengesinin yerinde olmadığı ifade edilerek, "İlimizde milli ve kutsal değerlerimize alenen hakaret eden bir şahıs emniyet birimlerimizce tespit edilmiş ve hemen gözaltına alınmıştır. Yapılan araştırmalarda ve alınan ilk ifadesinde, şahsın psikolojik rahatsızlığı olduğu ve akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edilmiştir" denildi. 

Öte yandan olay anında çekilen görüntüler sonrası Türkiye''de varlıkları tartışma konusu olan Suriyelileri yeniden gündeme taşıdı. Sosyal medyada çok sayıda kişi Türkiye''de bulunan Suriyeli sayısına dikkat çekerek olayın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

O tepkilerden bazıları şöyle:


TÜRKİYE''DEKİ SURİYELİ SAYISI 3,7 MİLYON

Dışişleri Bakanlığı’ndan 14 Mart 2021 tarihinde yapılan yazılı açıklamada, Türkiye''nin 3.7 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığı belirtilmişti. 

Açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası topluma Suriye ihtilafına kalıcı siyasi çözüm bulunması, sığınmacılara ve onlara ev sahipliği yapan komşu ülkelere yardım sağlanması, insani krizin hafifletilmesi ve terörle mücadeleye yönelik görev ve sorumluluklarını yerine getirme çağrımızı bir kez daha kuvvetle yineliyoruz. Türkiye, bu hedeflere ulaşılmasında, Suriye halkı ve onun meşru temsilcileriyle dayanışmasını sürdürecektir." ifadelerine yer verilmişti.
 

İlgili Haberler