Sendika cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Sendika cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı
Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karacan'ı fabrikada silahla öldüren zanlı Sedat U.'nun ifadesi ortaya çıktı.

Sakarya'da Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan'ı öldüren ve yanındaki iki kişiyi de yaralayan zanlı Sedat U. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Sedat U.'nun ifadesinde odaya girdiğinde sendika başkanının elinde silah tuttuğunu belirterek "Onun talimatıyla telefonumu aldılar, yanındakiler bana yumruk attılar kollarımdan tutuyorlardı. Başkan küfredip bana kafa attı. 'Öp lan elimi' dedi. 'Kimseye biat etmem' deyince silahı kaldırıp "Seni öldürürüm" dedi. Can havliyle silahın namlusunu tuttum. Silah 3-4 kez patladı" dediği öğrenildi.

Habertürk'ten Ramiz Kaan Oktar'ın haberine göre Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan'ı öldürüp yanında bulunan Lastik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mustafa Sipahi ve fabrika temsilcisi Osman Bayraktar'ı yaralayan zanlı Sedat U., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Zanlının savcılıktaki ifadesinde önceki sendika başkanı döneminde işe girenlere mobing uygulandığını ve kendisinin de yerinin değiştirilmek istendiğini söylediği öğrenildi. Bu konuyu konuşmak için sendika odasına gittiğini belirten Sedat U. şunları anlattı:

"KOLLARIMDAN TUTUP YUMRUK ATTILAR"

"Henüz 1-2 adım atmıştım ki genel başkan belinden silahı çıkarıp ağzına mermiyi verdi ve bana 'Gel lan' dedi. Korkup kaçtım. Peşimden Osman Bayraktar geldi ve sakin bir tavırla 'konuşacağız' dedi. Ben de beni eninde sonunda yakalarlar diye düşünüp geri döndüm. Masada oturan genel başkan ayağa kalktı, elinde silah vardı. 'Tutun bu p...i kayıt yapar telefonu elinden alın' dedi. Telefonumu aldılar, yanındakiler bana yumruk attı, kollarımdan tutuyorlardı.

"KİMSEYİ HEDEF ALMADIM"

Genel başkan 'Sen bu işi niye karıştırıyorsun p..., i....Senin ekmeğini ben veriyorum, bana mı dikiliyorsun' diye kafa attı. Kendimi kurtarmaya çalışırken hepsi birden saldırdı. Can havliyle kendimi dışarıya attım. Kaçmaya çalışıyordum, peşimden geldiler. Kıyafetlerimi üzerimden çıkardılar ve beni içeri soktular. Beni dövmeye devam ediyorlardı. Genel başkan 'Öp lan elimi' dedi. 'Kimseye biat etmem' dedim. Silahı bana doğru kaldırmaya başladı ve 'Seni öldürürüm' dedi. Can havliyle silahın namlusunu tuttum. Benim her iki elimden tuttular diğerleri de beni çekiştiriyorlardı. Masanın arka tarafına doğru hep birlikte birbirimizi sürükleyerek gittim. Silah 3-4 kez patladı. Silah elimde kaldı başkan yere düştü. Ben de silahla birlikte temsilcilikten kaçtım. Peşimden 'yakalayın' diye ses duyunca ateş ede ede fabrika çıkışına doğru kaçtım. Doğrudan ateş etmedim, kimseyi hedef almadım."

İlgili Haberler