Şener Üşümezsoy kimdir? Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir? Profesör doktor Şener Üşümezsoy kimdir?

Şener Üşümezsoy kimdir? Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir? Profesör doktor Şener Üşümezsoy kimdir?
İzmir’de meydana gelen depremi bilen ve daha önce de birçok deprem tahminlerini tutturması ile özellikle basın yayın kuruluşları tarafından en fazla görüşüne başvurulan jeoloji uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un kim olduğu merak edilmeye başlandı. Peki Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir?

İzmir’de meydana gelen 6,9’luk depremin ardından bölgeye ilişkin tahminleri ile gündeme gelen Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un hayatı ve eserleri de merak edilmeye başlandı.

Özellikle 17 Ağustos depreminin ardından halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele ile hafızalara kazınan Üşümezsoy, 1950 yılında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi.

Kırım'dan gelen tatar bir ailenin çocuğudur. 1964-1969 yıllarında Pertevniyal Lisesi'ndende okudu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1991'te profesör oldu. Almanya'da bir üniversitede de öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürdü.

Bir dönem MTA'da da çalıştı. Halen İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır.

HANGİ KİTAPLARI YAZDI?

17 Ağustos Sonrası Marmara'da Deprem Riski

Vatandaş için Deprem Rehberi

İstanbul Depremi

Yeni Dünya Petrol Düzeni ve Körfez Savaşları

Türk Jeostratejisi

Petrol Şoku ve Yeni Ortadoğu Haritası