Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Senin adın Türk; senin adın mazlum...

Sevgili okuyucum, Sayın Mustafa Öztürk’ün www.altayli.net sitesinde yayımlanan “Senin adın Türk, senin adın mazlum” başlıklı yazısından çok kısa bölümler sunuyorum. Okuyalım efendim:

“Türk coğrafyasının doğu ucu Doğu Türkistan’da ölüm, bu günlerde, Uygur Türkleri’ne kaşla göz arası kadar yakın. Her an kapınız çalınabilir ve sokak ortasında kurşuna dizilebilirsiniz. Ölüm timleri insan avına çıkmış. Yakaladıkları her Türk’ü katlediyorlar. Sakın sokağa çıkmayın! Belli ki Çin yönetimi, Uygur Türklerini yok etmekte kararlıdır. Çünkü yapılan bir “etnik temizlik” hareketidir. Olaylar bazı kişi ve grupların çatışmasından ibaret değil; bir politikanın sonucudur. Dünyanın en despot devletine karşı hiçbir maddî silahı bulunmayan Uygur Türkü ne yapabilir; yumruğunu sıkıp tankın üzerine yürümekten başka? Irz ve namusuyla oynanan bir Türk ne yapar? Ekmeği çalınan aç bir insan ne yapar? Bağımsız bir devletiniz yoksa, istila edilmiş bir vatanda yaşıyorsanız, kimse gözyaşlarınıza aldırmaz! Zalimler, emperyalistler merhameti tanımaz... Sadi Somuncuoğlu büyüğümüz, “Konfiçyus gitmiş, Mao kalmış” diye yazdı; ne kadar haklı! Türk milleti olarak tarih boyunca geniş topraklara hükmeden devletler kurduk. Hepsinin de temelinde adalet vardı. Hepsinde de hak üstün tutulmuştu. İnsan ’eşref-i mahlûk’(Yaratılmışların en üstünü) sayılıp haysiyet ve şerefiyle korunmuştu. Irk ve din ayırmadan yönetildi ülkeler. Asiler ve zalimler dışında, kime kalktı Türk’ün kılıcı?”

“(...) Sen Kerbelâ’da Hüseyin; Balkan’ın göç yollarında açlıktan ölen çocuk; Kafkasya’da Hınçak’ın katlettiği ihtiyar; Urumçi’nin bir fabrikasında karın tokluğuna çalışan bir Uygur kızısın... Senin adın mazlum! İki asırdır Türk’ün çekmediği çile, görmediği vahşet kalmadı. Gün ve ay geçmiyor ki vatanın bir köşesinden feryatlar yükselmesin. O feryatlar dün Girit’ten, Tuna boylarından, Kırım’dan, Hocalı’dan idi; bugün Urumçi’den, Kaşgar’dan, Telafer’den, Kerkük’ten... (...) Bu çağda dahi öyle bir orman yasası hâkimdir ki güçlü olmaya mecbursun. Demokrasi ve insan hakları sözcüklerinin büyüsüne kapılıp uyuma! Öyle güçlü ol ki, sana saldırmaya cesaret dahi edemesinler.” Sevgili Okuyucum Sayın Öztürk’ün yürek dağlayan bu yazısının tümünü www.altayli.net sitesinden okuyabilirsiniz.

Ve kitap...

Sevgili Erdoğan Aslıyüce benim 45 yıllık bir dostum. Ömrünü Türklüğe veren bir Alperen! Hoca Ahmet Yesevî Vakfı’nın kurucusu ve Genel Başkanı. Afrika ve Güney Amerika kıtası dışındaki pek çok ülkeyi gezdi. Zevkle okunacak yayımlanmış 40 eseri var. Ve her ay Sevgi Dergisi Yesevî’yi yayımlıyor. 2015’in ilk aylarında Yesevî Dostları adlı iki eser yanında; “Avrupa’dan Türk’e Gözaltı” adlı ilginç bir çalışmayı kültür dünyamıza sundu. Özellikle Avrupa’dan Türk’e Gözaltı eseri her aydının okuması gereken bir kitap... Fransız Olivier Roy ve Frederique Jeanne Besson ile yapılan röportajlar; Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Mısırlı Prof. Dr. Muhammed Harb ve Nadya Yuguşeva söyleşileri eseri daha da ilginç kılıyor. Gerçekten çok yoğun bir emeğin ürünü olan bu eserlere Yesevî Yayıncılık’ın 212 638 50 12 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Sevgili okuyucum; bir başka ilginç eser ise, Atatürk’ümüzün pek bilinmeyen bir kitabı! O kitabın adı “Geometri”. 1937’de Atatürk’ümüzün kaleminden çıkan bu kitap, tıpkıbasım olarak Kaynak Yayınları’nca geçen ay topluma sunuldu. Atamızın “Üçgen, Dörtgen, Çap, Yarıçap, Köşegen” gibi pek çok Türkçe terimi Geometri bilimine nasıl kattığını bu eserde zevkle okuyacaksınız. Sözgelimi, yüzyıllardır Arapça ile Türk’ün aklını kilitleyenlerin “Müselles-i mütesâviyül adlâ’sını Şanlı Gazimizin nasıl ‘Eşkenar üçgen’ yaptığını göreceksiniz! 72 sayfalık bu görkemli eser, Atamızın bize sunduğu bilim yolunun bir farklı aydınlığı... Bu eseri lütfen okuyunuz.  Kaynak Yayınları’nı bu harika çalışmasından dolayı gönülden kutluyorum. Esere Kaynak Yayınları’nın 212 252 21 56 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları