Şenol Güneş, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili böyle konuştu

Şenol Güneş, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili böyle konuştu
Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Barış Pınarı Harekatı’na destek vererek “Terörün bütün ülkelerin şiddetle kınaması gerekiyor ama herkes terörü işine geldiği gibi kullanıyor” dedi.

A Milli takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fransa maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında Barış Pınarı Harekatı ile ilgili konuştu. Herkesin terör ve şiddetin karşısında olması gerektiğini belirten Güneş, ‘Herkes terörü işine geldiği gibi kullanıyor” dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Siyasi bir açıklama yapmak istemiyorum ama bizim çocuklarımız da asker olabilirdi ki çocuklarımız asker… Hiçbir insan ölmesin. Terörün bütün ülkelerin şiddetle kınaması gerekiyor ama herkes terörü işine geldiği gibi kullanıyor. Türkiye bunu yıllardır yaşıyor. Karşınızda bir devlet olduğu zaman işiniz kolay. Suriye’deki boşlukları herkes biliyor şu anda, Amerika, Rusya, Batı ülkeleri orada cirit atıyor ama oradaki şiddetten en büyük zararı Türkiye görüyor. Sınırları geniş, kendini korumak için her türlü girişimi de yaptı uluslararası ama derdimizi anlatamadık. Ölümü şiddeti kimse istemiyor ama maalesef bunlar oluyor. Biz insanımızın ölmesini, kimsenin ölmesini istemiyoruz. Oraya gider askerlerimizin yanındayız. Fransa’ya da olsa aynı şekilde… Şiddet olursa, kötülük olursa, kadına, insana eziyet olursa hepsinin karşısında durmak gerekir, bu insanlık gereğidir. Amerika, Rusya, Fransa Devleti bizim sınırlarımız içine terörü sokmayacaksa bizim askerimiz oraya gitmez hiç kimse merak etmesin.”