Şenol Güneş: Kral çıplak

Şenol Güneş: Kral çıplak
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020’ye ilişkin gerçekleştirdiği basın toplantısında, hedeflerine adım adım ilerlemeleri gerektiğini belirterek, "Dünya Kupası'nda aynı şeyi söyledim, onun hedefi yok, vizyonu yok dediler. Kral çıplak. O gün de söyledim, merdivenin ilk basamağına basmadan çıkmak isterseniz, düşersiniz, bir yerinizi kırarsınız.” diye konuştu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde, EURO 2020 Elemeleri süreci ve şampiyonadaki hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıyı, salonda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in yanı sıra TFF'nin genel sekreteri Kadir Kardaş, icra kurulu üyesi Hamit Altıntop, A Milli Takım Sorumlusu Selim Soydan ile sponsorluklar ve pazarlama sorumlusu Alkın Kalkavan da takip etti.

EURO 2020'ye katılım sürecini anlatan video gösterimiyle başlayan toplantıda deneyimli teknik direktör, sözlerine medya mensuplarına teşekkür ederek başladı.

Şampiyonaya katıldıkları için mutlu ve gururlu olduklarını belirten Güneş, "Birlikte yola çıktık, 'milli takım ortak değerimiz' dedik. Birlikte hayal ettik, çalıştık ve başardık. Bir kez daha anladım, her sonuç bir başlangıç oluyor. Başlarken Antalya'da kalabalık vardı, şimdi bitişte yine kalabalık var. Bugün bir sonucu paylaşmak için buradayız ama yeni bir başlangıç olacağını da düşünüyorum" diye konuştu.

Kafalarında şampiyonayla ilgili tüm senaryoları hazırladıklarını vurgulayan Güneş, "Gruptan çıktıktan sonra nereye gideceğiniz de önemli. Ona göre bir kamp merkezi yeri de bakacağız. O da önemli. Bu işi yapıyorsak en iyisini yapın, bunu oyunculara da söyledim. Başaramazsanız da vicdanen rahat olursunuz. Gruptan mı çıkarız ne yaparız bilmiyorum ama keşke final oynasak. Bunu hayal ediyorum. Bunu herkes istiyor. Ortak hayalimiz bu olsun. Gruptan çıkmamayı da göz önüne alırız. İnşallah finale geliriz ama ne olursa olsun her maçımızda, hazırlık maçımızdan başlayarak futbolumuzu yukarıya çıkarmak zorundayız" diye konuştu.

“KRAL ÇIPLAK”

Avrupa Şampiyonası'nın ardından diğer turnuvalara da gitmek istediklerini anlatan Güneş, "Dünya Kupası'nı söylüyorum. Futbol altyapısını sağlamlaştıracağız. Başarıda istikrarlı gitmeliyiz. Oynayacağımız iki hazırlık maçını da daha sonraki ikisini de kazanmak istiyorum. İlk önce gruptan çıkmak. Dünya Kupası'nda aynı şeyi söyledim, onun hedefi yok, vizyonu yok dediler. Kral çıplak. O gün de söyledim, merdivenin ilk basamağına basmadan çıkmak isterseniz, düşersiniz, bir yerinizi kırarsınız. Sürekli çıkan yok, iniş çıkışları yaparak bir yerlere geleceğiz. Biraz sabırlı olalım, merdivenin ilk basamağına basalım, biz zirveye çıkarız" ifadelerini kullandı.