Şenol Güneş: "Taraftarlar kulüp değil Milli Takım forması giysin"

Şenol Güneş: "Taraftarlar kulüp değil Milli Takım forması giysin"
Arnavutluk ve Fransa maçları öncesinde basın toplantısı düzenleyen A Milli Futbol Takımı Şenol Güneş, "Taraftarlarımız maçlara kulüp formasıyla değil Milli Takım formasıyla gelsin" dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Arnavutluk ve Fransa maçları öncesinde düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

4 maçın en önemlisi olarak Arnavutluk maçını görüyoruz, biz olumsuz bir şey düşünmüyoruz. Kazanmayı düşünüyoruz. Biz bu maçı Arnavutluk ve İzlanda maçını kendi sahamızda kazandığımız takdirde kesin gideceğimizi düşünüyoruz. Fransa maçını kaybetsek bile. Diğer taraftan Arnavutlukta aynı şekilde bakıyor. İzlanda maçını kazanırsa onlar da bizimle kazanmak için oynayacak. Zor bir maç olacak, İtalya liginde fazla oyuncusu olan bir takım Arnavutluk. Hocaları orayı iyi tanıyor hücumda iyi çoğalmayı biliyorlar. Sahamızda Arnavutlukla ilgili olumsuz hava varsa onu herkesin kafasında silmesi lazım. 27 kişi açıkladık maalesef dün Dorukhan ciddi sakatlık yaşadı ona geçmiş olsun, Allah şifalar versin. Bizimle olmayan Abdulkadir, Cengiz, Emre Kılınç bizimle sakatlıkla olmayan oyuncular. Hepsine geçmiş olsun dilerim. Dorukhan kadroyu açıkladıktan sonra sakatlık olduğu için 26 kişi ile geldik gelen bazı oyuncularımızda da hafif sakatlık var bakalım değerlendirme yapıp genel durumumuza bakacağız.Tüm Türkiye'nin gurur duyacağı, mutlu olacağı takım kurmak istiyoruz. Aile gibi sıcak havalar var. Hayallerimiz var, hedeflerimiz var. Halkımız bunu hisettiği için bize sahip çıkıyor.

Konya'da, Eskişehir'de, Antalya'da Türkiye'nin neresi olursa olsun milli takıma hep sıcak bakılır. Taraftarın profilini değiştirmek zaman ister. Belki bir stadı daha fazla kullanmak lazım. Hem Anadolu'yu görmek, hem İstanbul'da olmak istiyoruz.

Vodafone Park'taki maçta taraftar aynı dokuz doğurmayı onlar da yaptı. Cumhurbaşkanından işçisine kadar herkes aynı duygu içinde bulundu. Milli Takım duygusunu sahiplenmek için daha fazla başarı lazım. Hep bir kuşkular var. Bütün sahalar hepimizin.

Suat Serdar'ın Almanya 'yı seçmesi...

"Sezon başında onun için gittim. Babasıyla kendisiyle görüştüm. Sadece Suat için gittik. Onunla ilgili olumsuz düşüncemiz yoktu. Evrakları bekledik. Almanya'ya gitti. emek ki daha önce orası için hazırlık yaptı. Türkiye'nin ayıbı değil. Almanya'ya seçilmeyeceği söylendi. Demek Türkiye'yi yan cebe koydu. Diğerleri için örnek olsun. Bu Milli Takım herkesin seveceği oynamaya geleceği takım olacak.

Avrupa kupalarında takımlarımız son dakikalarda goller yemese 5 puan kazanacaklardı. Trabzon da Başakşehir'de Beşiktaş'da son dakikada yedi. Kulüpler sürpriz sonuçlar alabiliyor. Çok olumsuz bakmıyorum. Daha iyi sonuçlar alıp daha çok puanlar almalarını istiyoruz. Ama olmadı. Dünyanın sonu değil.

Şükrü Saracoğlu'nda kenardaydım. Bir olay oldu, benim için olay kapandı. Her maça gidiyorum. Hiçbir olumsuzluk yok. Türkiye sınırlarındaki Kadıköy semtinde yaşıyorum. O maçta yapan kim yaptıysa onun yanlışıdır. Ülker Stadı'nda yaşanan olaylar geçmişte kaldı. Kadıköy'de acıyı çeken benim. Az çektik, çok çektik. Olay kapandı gitti. Fenerbahçe'nin her maçına gidiyorum, çok da güzel karşılanıyorum. Benim, Kadıköy'de hiç bir sorunum yok.

Abdullah Avcı'nın ifadeleri bana karşı söylenmiş sözler değildi. Bulunduğu durum itibariyle doğaçlama bir konuşmaydı. Moral bozukluğu içerisinde söylenmişti. Benim öğrencimdir, saygısızlık yapacağını sanmıyorum.

Olumsuz ifadelere cevap vermek istemiyorum. Moral bozukluğu içinde söylenmiş ifadeler diye düşünüyorum. Keşke Abdullah Avcı hep gülse, mutlu olsa. 3-5 maç ihtiyaç varsa yardımcı olurum. Kulüp yarışmalarda tercih bir kulüpten yana olmaz. Kendisine başarılar diliyorum

Caner Erkin istikrarsız gidiyordu, hücum olarak iyi maçları vardı. Abdullah Avcı, Caner'in sorunlarını hallettiği zaman Caner çok faydalı olur. Bunu başkan da biliyor. Şu an Milli Takım için düşünmüyoruz ama yarın olabilir.

Güven Yalçın'da zaman zaman dikkat dağınıklığı, şaşkınlık olabiliyor. Ümit Milli Takım'dan buraya gelecek oyuncu grubumuz var.

Burak Yılmaz oyun olarak beklediğim seviyenin altındaydı ama çok kaliteli bir oyuncu. Cenk de antrenmana çıkıyor ama oynamıyor. Burak da hazır değil, Cenk de hazır değil. Burak da Cenk de benim inandığım oyuncular ama inandığınız oyuncuları her zaman oynatır mısınız, bakacağız.

Lig ritmini bulmadı. Oyuncuların da forma girmesinin ardından daha güzel maçlar oynanacaktır. Ligin içinde Avrupa'da az oynayan çok oynayan oyuncuların etkilenmesi normal. Geçen sene Çağlar oynuyordu, Merih Demiral oynamıyordu. Bu sene Merih oynuyor, Çağlar Söyüncü oynamıyor. Cengiz Ünder çok formdayken sakatlık geçirdi. Bu işin doğasında var. İşimize devam edeceğiz

Arnavutluk maçı çok önemli. Benim için de takım içinde çalışanlar için de. Arnavutluk'u yendiğimizde Fransa ile final maçı oynayacağımızı söylüyorduk. Acelemiz yok. Garanti gidelim, yavaş veya hızlı. 1. gitmek avantaj. 1. gidersek seri başı olabileceğiz. Arnavutluk maçını kazanırsak Fransa ile final oynayacağız.

Yeni milli forma konusunda girişimler yapıldı. Halkın takımı olduğumuza onlar da bizi sevdiğine göre, saha ve forma konusunda onların da düşünceleri alınarak gereği yapılır. Formalar 1 sene önce sipariş ediliyor. Gelecek sene forma konusunda bir düzenleme yapılabilir.

Deniz Türüç transfer sonrası biraz sallandı ama özünde iyi bir futbolcu, toparlayacak. Deniz, Cengiz Ünder tipinde bir futbolcu.

Taraftarlarımızı milli takım forması giymiş olarak tribünlere bekliyorum. Maçlara kulüp forması yerine milli formayla gelin.

Arnavutluk 3-5-2 sistemini çok iyi ve hızlı oynayan bir takım. İyi savunma iyi hücum yapmamız lazım. Saha içerisinde ona göre hamleler yapıp, zaaflarından yararlanacağız.

Ahmed Kutucu'yu da izledim üç farklı mevkide oynayabilecek bir oyuncu. Hakkında olumlu düşüncelerim var."