Şentop MHP ve Bahçeli için ne demişti?

Şentop MHP ve Bahçeli için ne demişti?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Destekleyeceğiz" dediği AKP'nin Meclis Başkanı adayı Mustafa Şentop'un Bahçeli ve MHP için yaptığı sert eleştiriler tekrar gündeme geldi.

Yeniçağ / Haber Merkezi

Binali Yıldırım'ın AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasının ardından istifa ettiği TBMM Başkanlığı için AKP'nin yeni adayı belli oldu. TBMM Başkanvekili ve AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Meclis Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu.

TBMM Başkan adaylığı için CHP, Grup Başkanvekili Engin Altay'ı, İYİ Parti ise Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz'in ismini açıklarken, MHP aday göstermeyecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "Adalet ve Kalkınma Partisi kimi Meclis Başkanı adayı olarak takdim ederse, MHP o adaya Meclis'te destek verecektir. Bunun A'sı B'si, kişisi ötesi yoktur. MHP, Cumhur İttifakı'nın dışında hukuki zeminde de bunun bir hak olduğunu görüyor ve aday çıkarmadan kesin desteğini sunacaktır" ifadesini kullanmıştı.

Adayların açıklanmasının ardından MHP'nin destekleyeceği AKP'li Şentop'un, geçmişte Bahçeli ve MHP'ye yönelik ağır ifadeleri akıllara geldi.

“MHP'Lİ BİRİSİNİN DE CUMHURBAŞKANI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Mustafa Şentop, 28 Temmuz 2013'te dönemin MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da katıldığı MHP Tekirdağ il başkanlığı tarafından düzenlenen sokak iftarına protokolün porselen tabakta yemesini eleştirerek, "Burada siz ev sahibi olarak vatandaşları davet ediyorsunuz, kendiniz porselen tabakta yemek yiyorsunuz. Fakat misafirinize karton tabldot kaplarında yemek veriyorsunuz. Sanırım MHP henüz Ramazan bilincini tam olarak anlayamamış" demişti.

Şentop, partisinin Tekirdağ il teşkilatı tarafından 2 Ağustos 2014'te düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada da CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için çatı aday göstermesine eleştirerek şunları söylemişti: "Bunlar hala, halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesini içlerine sindiremiyorlar. Cumhurbaşkanını halk seçerse yüzde 50'nin üzerinde bir çoğunlukla seçileceği için CHP'li birisinin Cumhurbaşkanı olması mümkün değil. MHP'li birisinin de Cumhurbaşkanı olması mümkün değil. Onlar da bunları bildikleri için, CHP'li bir aday çıkartamadılar. İkisi bir araya geldiler ortak aday çıkardılar, hâlâ bu ortak adaylarının da kazanacağına inanmıyorlar. Cumhurbaşkanını halk seçerse, CHP'li ve MHP'li birisi olamaz ancak, AK Parti'li birisi olabilir. AK Parti'nin adayı seçilebilir. Bunu bildikleri için onlar, AK Partililer'e benzeyen birisini aday göstermeye kalktılar. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu işte böyle birisi. Cumhurbaşkanı adayları, sahte AK Partili, AK Parti'nin taklidi bir isim olsun diye düşündüler."

21 Nisan 2015'te AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Şentop, partisinin Başakşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda CHP ve MHP'nin ittifakıyla cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, MHP'den milletvekili adayı olduğuna dikkati çekerek şunları söylemişti: "İlk geldiğinde Türkiye'deki nüfusa kayıt olduğundaki asıl adı, Muhammed Ekmeleddin İhsan. Sonra bu Muhammed ismi biraz rahatsız edici geliyor. Onu Mehmed'e çeviriyor. Daha light olsun diye. Soy ismi de İhsan. İhsan'ı da mahkeme kararıyla biraz Arap soyadı gibi diye de İhsanoğlu yapıyor. Adam babasının kendisine vermiş olduğu isimlerden dolayı bir kompleks içinde."

"BAHÇELİ'NİN BEKA SORUNU VAR"

AKP'li Mustafa Şentop, 21 Nisan 2015'te yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de ağır sözlerle yüklenmişti.

Çözüm sürecinin sonunda Bahçeli'nin gideceğini iddia eden Şentop, "Tek ümitleri, terör hadisesi artarsa, çözüm süreci başarısız olursa, MHP'ye oy bakımından bir kazanç getirir mi diye. Bunun hesabını yapıyorlar. Onun için bağırıp duruyorlar, 'devletin bekası sorunu' diye. Bu devletin bekası sorunu var da bu bizim bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası sorunu değil. Devlet Bahçeli'nin bekası sorunu var. Çözüm süreci başarılı olursa, Devlet Bahçeli kaybedecek, bırakıp gidecek" eleştirisinde bulunmuştu.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Şentop'un, bu sözlerine 22 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamayla şu yanıtı vermişti: "Çözüm adı altında kaos peşinde koşan iktidar partisi, teröre kollarını açmış ve terörle sarmaş dolaş bir şekilde Türkiye'yi çökertmek amacıyla el birliği yapmışlardır. Bunu AKP'nin adaylarının profilinden de anlamak güç değildir. AKP'nin bazı adayları HDP'li adayları bile solda sıfır bırakacak düzeydedir."

MHP'nin kandan, karışıklıktan ve kavgadan beslenen ve bunların artmasını isteyen bir çarpık anlayışa hiçbir zaman sahip olmadığını belirten Büyükataman, iftira atanların maşeri vicdanda mahkûm olacağını ifade etmişti.

İlgili Haberler