Serdar Tatlı'nın istifa nedeni. İçeriden bilgiler sızdırıldı. Nihat Özdemir başını sağa çevirdi elini telefona götürdü

Serdar Tatlı'nın istifa nedeni. İçeriden bilgiler sızdırıldı. Nihat Özdemir başını sağa çevirdi elini telefona götürdü
Süper Lig’in 9.haftasında oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe maçına Ali Şansalan atandı ve verdiği kararlar büyük tartışma yarattı.

Serdar Tatlı tatlı tatlı mı gitti

Süper Lig’in 9.haftasında oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe maçına Ali Şansalan atandı ve verdiği kararlar büyük tartışma yarattı.

Beşiktaş’a geçen yıl üst üste iki hafta hakem Halil Umut Meler’i atayan MHK Başkanı Serdar Tatlı ve ekibi hakkında “Yine aynı tavrı ortaya koyabilecekler mi” sorusu akılları meşgul ediyordu.

Türk spor kamuoyunda, bu hafta oynanacak “Fenerbahçe – Alanyaspor maçına hakem Ali Şansalan yeniden atanır mı” sorusu gündem olmaya başlamıştı..

MHK, bugün atamaları gerçekleştirdi. Ancak Şansalan ne Fenerbahçe maçında ne de herhangi bir Süper Lig maçında görev alamadı…

Yaşanan gelişmeler sonrası, öğleden sonra MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın ayrılık haberi gündeme düştü…

Mücadeleye hakem Halil Umut Meler atandı ve Serdar Tatlı’nın istifası geldi… Üstelik bu istifanın SMS yoluyla hakemlere bildirilmesi de ani bir karar olduğunun net göstergesi oldu..

İçerden sızan bilgiler doğrultusunda bu üç soru aklıma geldi:

- Sayın Tatlı yine “MHK değerlerini” düşünüp Fenerbahçe –Alanyaspor maçına Ali Şansalan’ı atamayı düşünmüş müdür?

- Düşündüğü takdirde atama değiştirilmiş midir?

- TFF Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe açısından hassas olan bir konuya müdahil olmuş mudur?

TOROĞLU’NDAN BOMBA İDDİA

Eski hakem Erman Toroğlu ise, Tatlı’nın istifasının perde arkasını anlattı.. İddiaya göre; TFF Başkanı Nihat Özdemir ve ekibi dün bir toplantı yaptı ancak toplantıya Serdar Tatlı çağrılmadı. ''Biz seni çağırmadık, bir şeyleri tartışacağız'' gibi bir şey dendiğini, Tatlı’nın gece 00:00''a kadar telefon beklediğini öne sürdü.

Toroğlu, Tatlı’nın haber gelmeyince, 09:00''da Riva''ya giderek hakemleri atadığını ve sonra da istifasını verdiğini belirtti.

Toroğlu ayrıca, "Kulüpler toplantıda yeni gelecek ismin yabancı olması gerektiğini ve Türk bir ismin bu değişimini yapamayacağını söylüyor. Serdar Tatlı devam etseydi bir üst kurulun altında çalışacaktı. Bunun yerine istifa etti." diye ekledi.

METİN TOKAT''IN İSTİFASIYLA BAŞLADI

Salı günü de MHK yönetiminde bulunan Metin Tokat istifa etmişti. Tokat''ın istifası üzerine Ferhat Gündoğdu, Merkez Hakem Kurulu üyesi olarak atanmıştı.

PEKİ GEÇMİŞTE NE OLMUŞTU?

Merkez Hakem Komitesi Başkanı Serdar Tatlı, istifasını Türkiye Futbol Federasyonu’na sundu. Tatlı’ya görevden ayrılma kararını aldıran sorunun ne olduğu futbolseverler tarafından merak konusu oldu.

Hatırlanacağı üzere Süper Lig’in 2020-2021 sezonunun 31.haftasında MHK, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbiye hakem Halil Umut Meler’i atamış, Meler, maç içinde verdiği/vermediği kararlarla her iki tarafın da büyük tepkisini çekmişti.

Özellikle maç sonrası basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, hakem Halil Umut Meler’i kendi takımının maçlarında istemediğini belirtmiş ve geniş yankı uyandırmıştı.

Bu açıklama sonrası MHK Başkanı Serdar Tatlı, Süper Lig’in 32.haftasında oynanan Kasımpaşa – Beşiktaş maçına da Meler’i atamış ve ortalığı karıştırmıştı.

Tatlı bu atamayı, "Bir kulüp yöneticisinin veya teknik direktörün ‘Bir daha bizim müsabakamıza gelmesin’ demesini hakem camiası olarak kabullenmedik. Bu bir tavırdı” sözleriyle açıklamıştı.

İlgili Haberler