Doların çıkacağı rakamı açıkladı. Şeref Oğuz'dan ekonomistleri ters köşe yaptıracak açıklama

Doların çıkacağı rakamı açıkladı. Şeref Oğuz'dan ekonomistleri ters köşe yaptıracak açıklama
Ekonominin en güvenilir isimlerinden ve Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz bugünkü köşe yazısında “Dolar, 24 lirayı görebilir.” dedi.

Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı ve ekonomi yazarı Şeref Oğuz dikkat çeken yazı kaleme aldı. Oğuz, dolarda yüzde 40''lık bir değer kaybının gündeme gelebileceğini açıkladı.

Oğuz, TL''nin dolar karşısında bu yılın başından beri yüzde 30''un üzerinde değer kaybettiğini ifade ederek "Geçmiş veriler TL’nin dolar karşısındaki değer kaybının enflasyon kadar olduğunu gösteriyor. Kaldı ki dolar, gördüğü zirveyi unutmaz" dedi.

DOLAR 24 LİRAYI GÖREBİLİR

Enflasyon için TCMB 2022 yılı temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yüzde 70’e işaret ettiğin vurgulayan Oğuz, “Buna göre hala yüzde 40 oranında bir değer kaybı gündeme gelebilir. Dolar kuru 17,59 TL seviyesinde. Yüzde 40’lık bir değerlenme kuru 24 TL seviyesine taşır. Piyasa katılımcıları anketinde dolar kuru için beklenti; 19 TL seviyesinde bulunuyor." İfadelerini kullandı.

Öte yandan döviz kurları güne yatay seyirle başladı. Dolar, 17.60 seviyesinden güne başladı. Euro''da ise güne 18.00 lira seviyesinden fiyatlanarak başladı. Gram Altın, 957 lira seviyesinde güne başladı.

Ekonomistler ise en fazla doların 22 TL''yi görebileceğini açıklamıştı. Ekonomist Selçuk Geçer doların 22 TL''yi görebileceğini duyurmuştu. 

DOLAR KURUNA EN ÇOK KİMLER BAKIYOR?

Oğuz, dolar kuruna en çok halkın baktığını açıklayarak, “Sonra ihracatçı, sanayici bakıyor. En son ekonomi yönetimi bakıyor. Bunu ben söylemiyorum. Bizzat ekonomi yönetiminin söylemlerinden duyuyoruz. Zira biz paramızı TL ile kazanıyoruz. Ne işimiz olabilir ki dolar ile.” Diye yazdı.

MERKEZ BANKASI KARARINI AÇIKLYACAK

Piyasaların gözü kulağı bugün Merkez Bankası''nın yapacağı toplantıda. Yurt içinde önce TCMB ve ardından da Avrupa Merkez Bankası faiz kararını duyuracak. Merkez Bankası''nın bugünkü toplantıda da faizi sabit tutması bekleniyor. Kararın duyurulmasının ardından dolarda bir hareketlilik olup olmayacağı ise merak konusu.

İlgili Haberler