Şeriat devleti çağrısı Meclis gündeminde

Şeriat devleti çağrısı Meclis gündeminde
ASAM Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen İslam Birliği Kongresi'nde yapılan şeriat devleti çağrısı Meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek sorumlular hakkında soruşturma açılıp, açılmayacağını sordu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ASAM Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen İslam Birliği Kongresi'nde, Türkiye'de şeriat devletinin anayasasının hazırlandığını gündeme getirerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kritik sorular yöneltti.

Aydın, Meclis Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak, kısa adı ASSAM olan Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırma Merkezi Derneği tarafından 20 Aralık tarihinde İstanbul’da düzenlenen İslam Birliği Kongresi'nde Türkiye'de şeriat devleti kurulması çağrısında bulunulduğunu belirtti.

Açılış konuşmasını daha sonra istifa eden Cumhurbaşkanı Güvenlik Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi'nin yaptığı kongrede şeriat devletinin başkentinin İstanbul, resmi dilinin ise Arapça olarak ilan edildiğini kayden Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından toplantıya verilen desteği de eleştirdi.

Aydın, "Kongreye destek veren resmi kuruluşlar arasında borcu katlanarak büyüyen Bursa Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor.En pahalı suyu Bursalılar içiyor. En pahalı ulaşım ücretini Bursalılar ödüyor.Buna rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi ise parasını şeriat devleti ilan eden kongrelere para harcıyor" dedi. Meclis Genel Kurulu'ndan Bursalılara çağrıda bulunan Erkan Aydın, " Paranızın nereye gittiğini iyi görün ve hesabını sorun" dedi.

"SORUŞTURMA AÇILACAK MI?"

İçişleri Bakanına, Bursa Büyükşehir Belediyesinin toplantıya katkısının ne şekilde olduğunu soran Aydın, Bakan Soylu'dan şeriat devleti isteyen dernek ve toplantıya destek veren kurum ve kuruluşlar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı sorusuna da cevap istedi.