Serkan Gölge, ikinci Rahip Brunson vakası mı?

Serkan Gölge, ikinci Rahip Brunson vakası mı?
FETÖ tutuklusu NASA çalışanı Serkan Gölge, geçtiğimiz gün serbest bırakılırken, kararın Erdoğan-Trump görüşmesinin hemen ardından alınması dikkat çekti. Konuya ilişkin konuşan Trump, "Erdoğan'a yardımı için teşekkür etmek istiyorum" dedi.

FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan ve yaklaşık 3 yıldır cezaevinde bulunan  NASA çalışanı Serkan Gölge, geçtiğimiz gün serbest bırakıldı.

Gölge'nin serbest bırakılma kararında ise bir detay dikkat çekti.

Öyle ki Serkan Gölge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile telefonla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından serbest bırakıldı.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan Trump, "Türkiye'nin az önce geri istediğimiz bir mahkumu serbest bıraktığını öğrendim. Az önce cezaevinden ev hapsine gönderildiğini öğrendim. Oradan da yakın bir zamanda Amerika'ya verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardımı için teşekkür etmek istiyorum. Bu harika oldu. İster mahkum, ister rehine deyin, serbest bırakılan bu kişi şu anda ev hapsinde. Yakın bir zamanda Amerika'ya gönderilecek olması iyi bir haber" diye konuştu.

İKİNCİ BRUNSON VAKASI

Söz konusu görüşmenin ardından Türk asıllı ABD vatandaşı Gölge'nin serbest bırakılması akıllara bir dönem ABD ile ilişkilerin gerilmesine neden olan Rahip Brunson'u getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu fakir bu görevde olduğu sürece teröristi alamazsın" dediği Brunson'un serbest bırakılmasının ardından Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. 

Trump, “Pastor Brunson için çok çalıştık. Dileklerimiz ve dualarımız rahip Brunson’la, yakında evine güvenle dönmüş olacağını umuyoruz” demişti.

İlgili Haberler