Servet Avcı'ya kritik görev

Servet Avcı'ya kritik görev
Yeniçağ Gazetesi yazarı Servet Avcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başdanışmanı oldu.

YENİÇAĞ / ANKARA

Yeniçağ gazetesinin usta kalemi Servet Avcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başdanışmanlığı görevine getirildi.

Siyasete yabancı olmayan Avcı, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanlığı, BBP Genel Başkan Yardımcılığı ve MHP MYK üyeliği gibi görevlerde bulunmuştu.

Milliyetçi camianın tanınan isimlerinden biri olan Servet Avcı, gençlik yıllarından beri kaleme aldığı yazılarıyla büyük bir takipçi kitlesine sahip.

Özellikle ülke meselelerini kendine has üslubuyla kaleme alan Avcı’nın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda almış olduğu görev, milliyetçi camiada da büyük yankı buldu.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN SÖYLEMLERİ BOŞA ÇIKTI

Seçim sürecince Mansur Yavaş ve ekibini hedef alan Cumhur İttifakı’nın sözcülerinin tezleri bir kez daha çürüdü. Seçim döneminde iktidar medyasının da desteğiyle, PKK olmak üzere çeşitli terör örgütlerinin Mansur Yavaş’ı desteklediğini iddia eden Özhaseki; Yavaş’ın seçimi kazanması durumunda terör örgütlerinin 'Sana destek verdik, sen de bizi gör' diyeceklerini, büyükşehir belediyesine terör örgütü militanlarının alınacağını, parklarda militanların olacağını ve Ankara’nın PKK ile birlikte yönetileceğini iddia etmiş ve bu ifadeler çok tepki toplamıştı.

Ayrıca Özhaseki, 2004 yılında AKP Kayseri İl Gençlik Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada, öğrencilik döneminde yer aldığı Ülkücü Hareketteki günleri için ‘piyonduk’ dediği bilinmesine rağmen, yerel seçimde sık sık geçmişinin Ülkücü olduğundan bahsetmiş ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım tarafından vefatının üzerinden 22 yıl geçen Alparslan Türkeş’in kabrine götürülmüştü.

MİLİTANLAR DEĞİL ÜLKÜCÜLER ATANIYOR

31 Mart’ta ise bütün bu yaşananlara rağmen Millet İttifakının adayı Mansur Yavaş Ankara’daki Ülkücülerin büyük desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Yavaş, görevine başlamasının ardından yaptığı atamalarla seçim döneminde ortaya atılan iddiaları ise boşa çıkarmaya devam ediyor. Başkanvekili olarak Milliyetçi-Ülkücü camianın Yusufiyelilerinden olan Özcan’ı atayan Yavaş, bir diğer atamayı ise yazarımız Servet Avcı’yı başdanışmanlık görevine getirerek gerçekleştirdi.

İlgili Haberler