İbrahim Kalın'ın zor anları: Gülenci gazete için çalışıyordunuz

İbrahim Kalın'ın zor anları: Gülenci gazete için çalışıyordunuz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya’da katıldığı programda moderatörün, FETÖ’nün yayın organı Today’s Zaman’da çalıştığını hatırlatarak, “Siz de cezalandırılabilirsiniz. Eskiden Gülenci gazete için çalışıyordunuz” sözleriyle zor anlar yaşadı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Körber Vakfı tarafından düzenlenen Berlin Dış Politika Forumu kapsamında düzenlenen bir oturuma (Conflict Zone) katıldı.

İbrahim Kalın, gazeteci Tim Sebastian’ın ve foruma katılanların sorularını yanıtladı. Kalın, Türkiye’nin dış politikası, NATO ilişkilerini ve Rusya’dan S-400 alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“GÜLENCİ GAZETE İÇİN ÇALIŞIYORDUNUZ”

Sebastian, Kalın’ın “adil yargı süreci” ifadeleri üzerine ise “siz demokratik süreci mahvediyorsuz” eleştirisinde bulundu. Kalın da görevden alınan HDP’li belediye başkanlarının PKK ile çalıştıklarını ve cezalandırılacaklarını belirtti. Sebastian ise buna yanıt olarak İbrahim Kalın’ın, FETÖ’nün yayın organı Zaman gazetesinin İngilizce yayınında (Today’s Zaman) çalıştığını hatırlatarak “Siz de cezalandırılabilirsiniz. Eskiden Gülenci gazete için çalışıyordunuz” dedi.

Kalın, FETÖ için çalışmadığını, onlar için yazdığını ve bunun farklı bir konu olduğunu söyledi.

Kalın, geçmişte FETÖ'nün Today's Zaman gazetesinde yazarlık yapıyordu. Kalın, ABD'de iken de Gülen'i Georgetown Üniversitesi’nin 2009 yılında hazırladığı “en etkili 500 Müslüman” listesine 13. sıradan sokan kişiydi.