Fatih Portakal'dan Yemeksepeti'ne ağır sözler

Fatih Portakal'dan Yemeksepeti'ne ağır sözler
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından başlatılan ‘Lezzet Ankara’ projesini eleştiren Yemek Sepeti CEO'su Nevzat Aydın'a, Gazeteci Fatih Portakal'dan çok sert tepki geldi.

Mansur Yavaş’a karşı mesaj atmıştı

Yeni tip korona virüs salgınında zarar gören esnafa destek amaçlı Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen ‘Lezzet Ankara’ projesine tepki gösteren Yemek Sepeti CEO''su Nevzat Aydın''a bir eleştiri de Fatih Portakal''dan geldi.

"GÖZLERİ DE CEPLERİ DE DOYMADI"

Aydın''ın "Bir rakip olmayan devlet kalmıştı. %0 az olmuş, üzerine para verilmeli" ifadelerine karşın konuşan Portakal, "Bu düzen çok acımasız. Salgında dip yapan sahipsiz bir esnaf kitlesi var. Birileri hala daha kaybedeceği parayı düşünüyor. Gözleri de cepleri de doymadı." dedi.

Aydın, Portakal''ın bu eleştirilerine yanıt verdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Çok talihsiz bir tweet olmuş. Keşke konu hakkında yazdıklarımı okuyup bu tweeti atsaydınız. Size bu yakışırdı."

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), esnafa destek adına yüzde 0 komisyonla çalışan bir yemek uygulaması geliştirdi. ‘Lezzet Ankara’ adı verilen uygulama ile pandemiden olumsuz etkilenen esnafa destek olunması amaçlandı.

Lezzet Ankara uygulamasına ilk tepki gösterenlerden biri de online sipariş platformu Yemek Sepeti''nin CEO''su Nevzat Aydın oldu. Aydın, "Bir rakip olmayan devlet kalmıştı. %0 az olmuş, üzerine para verilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘Lezzet Ankara’ projesini eleştiren Yemek Sepeti CEO''su Nevzat Aydın''a, "Esnafımız zaten darda. Yüzde 0 komisyonla aynı hizmeti biz vererek iki yıldır kaybettiklerini toparlamaya çalışacağız. Bu da belediyecilik görevlerimizden biri" yanıtını verdi.

Nevzat Aydın''ın bu tepkisine ABB Başkanı Mansur Yavaş''tan yanıt geldi. Uygulamanın arkasında olduğunu söyleyen Yavaş, "İtirazlara bakarsanız ne kadar doğru yolda olduğumuz görülüyor. En fazla itiraz eden firma, hissesinin büyük kısmını İngiltere''ye satmış bir firma. Yüzde 38''den, itirazlar sonucunda yüzde 10, 11 gibi bir komisyona inmiş bir firma. Esnafımız zaten darda. Yüzde 0 komisyonla aynı hizmeti biz vererek iki yıldır kaybettiklerini toparlamaya çalışacağız. Bu da belediyecilik görevlerimizden biri" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler