Gökçek pes etti

Melih Gökçek ile Mehmet Özhaseki arasındaki ilişki tamamen koptu. Gökçek, Yavaş'a hücum etmeyi durdurdu. Beyaz TV'de Cumartesi akşamı yayınlanacağı duyurulan canlı yayına çıkmadı ve program iptal edildi.

İki "eski ülkücü", iki eski belediye başkanı ve iki eski dost olan Gökçek ve Özhaseki arasında ilk ilişki olumlu başladı.

Gökçek sosyal medyadan Özhaseki'ye destek verdi. Ancak Özhaseki, Gökçek'in telefonlarına yanıt vermeyince Gökçek de mesajlarını sildi.

Gökçek'in, "kripto FETÖ'cüler" dediği kesim, "Gökçek'in, AKP adayı Mehmet Özhaseki'ye destek vermesi seçimi kaybetmesine yol açar" diye tepki gösterdiler.

"Davama sahip çıkıyorum" diyen Gökçek ise Özhaseki'nin kazanması, için 25 Ocak'ta Beyaz TV'de 5 saat canlı yayına çıkarak Mansur Yavaş'a hücum etti.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kadar her hafta Beyaz TV'de canlı yayına çıkıp Mansur Yavaş'a 3-5 puan kaybettireceği iddiasında bulunan Melih Gökçek için Beyaz TV'de 2 Şubat Cumartesi, "Seçim Özel" canlı yayını saat 21.00'de yayın akışına alındı.

Ancak program iptal edildi.

Gökçek telefonlara yanıt vermezken yakın çevresine bu iptalin neden yapıldığını sordum.

Gökçek'in pes etmesinin gerekçesi olarak Özhaseki'nin şu açıklamasını hatırlattılar:

"Melih Bey benim kampanyamın bir parçası değil. Emekleri için eline sağlık ama tarzı benim tarzım değil, yönetim anlayışı benim yönetim anlayışım değil, üslubu benim üslubum değil. Ben Mansur Bey'i projesi yok diye eleştiriyorum. Ama şahsı ile ilgili, kökeni, memleketi ve bunun gibi konularda benden tek bir cümle duyamazsınız."

Değerli okurlarım, herkesin gözleri CHP'nin adaylarına, CHP'deki istifalara ve kargaşaya çevrilirken görüyorsunuz ki AKP'de de medyaya yansımayan çok büyük krizler yaşanıyor.

Görev bekleyen AKP'liler aynı isimlerle siyaset yapılmasına büyük tepki gösteriyorlar ve "Hani metal yorgunluğu ile mücadele edilecekti. Yılların yorgunu AKP'liler her makama yeniden aday gösteriliyor" diyorlar.

Ankara'da Gökçek-Özhaseki ilişkisinin giderek daha sertleşmesi beklenirken tüm anketlerde önde giden Mansur Yavaş'ın küskün ve kızgın AKP'lilerin de oylarını alacağı netleşiyor.

Ayrıca "Seçim-Geçim" sloganı kuşku yok ki 31 Mart yerel seçiminin en önemli sloganı haline geldi.

Yavaş'ın sosyal destek, üretime ağırlık verme, işsizlik, fakirlik ve yoksullukla mücadele vaatleri büyük destek görüyor.

Özhaseki'nin ise hâlâ "rant dağılımı adil olacak" sloganı ile ranta karşı çıkmayarak başkente yeni rant yaratacak yatırımlar vaat etmesine Ankaralılar tepki gösteriyor.

Ayrıca Özhaseki'nin her açıklamasında, "benim tarzım" diyerek Gökçek uygulamalarını bilinçli şekilde eleştirmesi de ikilinin arasındaki kavgayı AKP içindeki kavgaya dönüştürüyor.

AKP'liler, "Gökçek'çiler" ve "Özhaseki'ciler" diye karpuz gibi ikiye ayrıldılar ki Gökçek taraftarı Ankaralılar Mehmet Özhaseki'ye tepki göstererek hızla Mansur Yavaş'a destek vermeye başladılar.

Gökçek pes ettiğine ve gündemden çekildiğine göre başkentte başkanlık yarışı Özhaseki ile Yavaş arasında sürecek.

Doğma büyüme Ankara bebesi olarak söylemem gerekir ki Özhaseki'nin projeleri ağırlıklı olarak Gökçek'in yarım kalan projelerinden oluşuyor.

Yenilik sayılırsa tek vaadi Millet Bahçeleri ki bunları da TOKİ desteği ile yapacak.

"Seçim kazanmak önemli değil, önemli olan Ankaralıların geçimini sağlamak" diyen Mansur Yavaş bu sloganı ile yarışı bayağı önde götürüyor.

Ayrıca Melih Gökçek'in suçlamalarına da yanıt vermeyerek polemik kavgasına girmemesi Yavaş'a önemli oranda puan kazandırdı.

Bu arada şunu da vurgulamak gerekir ki Melih Gökçek siyasetin dışında kalacak bir siyasetçi değil.

Özhaseki için sosyal medyada yazdığı destek mesajlarını silmesi ile MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklifi alması bir olmuştu.

AKP'de bugün itibarıyla yoluna devam eden ve Gökçek'in 31 Mart'tan önce ve sonra atacağı adımlar bakalım neler olacak?

Yazarın Diğer Yazıları