İdlib’den acı haber: 8 şehit

İdlib’den acı haber: 8 şehit
Ukrayna'da konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'de Suriye ordusunun gerçekleştirdiği saldırı sonrası 5'i asker 3'ü sivil personel olmak üzere 8 şehidimiz olduğunu açıkladı.

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlib’de 5 askerimiz ve 1 sivil şehit olurken, 7 askerimizin de yaralandığı bildirildi. Acı haber Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanırken, yapılan açıklamada bölgedeki çatışmaların önlenmesi için göreve gönderilen Mehmetçiklerimizin rejim güçleri tarafından top atışlarıyla vurulduğu belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı neticesinde 5 asker ve 1 sivilin şehit olduğunu bildirdiği açıklaması şu şekilde;

''İdlip’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza rejim tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı ile gerçekleştirilen saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen olayda şehit sayımız 6’ya yükselmiştir. Hâlihazırda meşru müdafaa kapsamında hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir.

Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacak, bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.''

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "8 ŞEHİT VAR"

Öte yandan Ukrayna'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit sayısının 8 olduğunu açıkladı. Erdoğan 5 askerimizin 3 de sivil personelin şehit olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Rejim güçleri yine İdlib'de hava saldırısına geçti. Bu hava saldırısı neticesinde 3'ü sivil olmak üzere 8 kişi, 5'i de asker şehit oldu" dedi.

RUSYA'DAN SKANDAL AÇIKLAMA

İdlib’de 5 asker ve bir sivil personelin şehit olduğu saldırı sonrası Rusya’dan gelen skandal açıklamada "Türk askeri İdlib'deki operasyonları ile ilgili bizi uyarmadığı için Suriye ordusu tarafından saldırıya uğradı" denildi.

İdlib’de Esad rejiminin saldırısı sonucu 5 asker ve bir sivil personelin şehit olması sonrası Rusya’dan skandal bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Türkiye’nin kendilerine İdlib’deki operasyonları haber vermediği için askerlerin şehit olduğu belirtildi.

AKP'DEN RUSYA'YA YALANLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten, Rusya'nın İdlib açıklamasını yalanladı. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çelik, "Rusya’ya bilgi verilmediği şeklindeki açıklama doğru değil" dedi.

Çelik, "Türkiye Rusya’ya düzenli ve anlık bilgi vermektedir. Bu son olayda da bilgi verilmiştir. Bilgi verilmediğinin söylenmesi doğru değildir. Yürürlükteki mekanizmalar her zamanki gibi çalıştırılmıştır" ifadesini kullandı.

Öte yandan AKP sözcüsü Ömer Çelik ise Esad rejiminin askerlere kasten saldırdığını belirterek, “Mutabakatın ihlal edilmesi bölgedeki rejim hedeflerinin doğrudan hedef haline gelmesine neden olacaktır. Saldırı göç hareketini yeniden başlatacaktır” dedi.

ÖMER ÇELİK: “SALDIRI, GÖÇ HAREKETİNİ YENİDEN BAŞLATACAKTIR”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise 5 asker ve bir sivil personelin şehit olduğu saldırı sonrası Esad rejimi güçlerine sert tepki göstererek, saldırının göç hareketinin yeniden başlatacağını söyledi.

Ömer Çelik, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İdlib'deki çatışmaların sürmesiyle ilgili görüşmeler sürüyordu. Rusya tarafı oradaki terör hareketliliğinden bahsedip onlara müdahale edildiğini söylüyordu. Biz de tabii buradaki bilgilerimizi paylaşıyorduk. Koordinasyonun azami düzeyde olması gerektiğini hatırlatıyorduk. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızla Putin arasında anlık istihbarat paylaşımına kadar tarafların kontrollü olması şeklinde bir yaklaşım vardı. Şimdi açık bir şekilde rejim koordine edilmesine rağmen TSK unsurlarına kasten saldırdı. Bu tabii ki İdlib Muatabakatı'nın ihlali anlamına gelir. Açık bir ihlal anlamına geliyor. Karşılığında da TSK unsurlarımız da rejim unsurlarını hedef aldı ve imha etti. Bu tabii Rusya'nın himayesindeki rejimin Rusya'nın altına imza attığı mutabakatın açık ihlal etti ve bunu dinlemediğini ifadesidir. Bu durum Rusya ve Türkiye arasında konuşulacaktır. Bu saldırıya cevap verdik ve devamı da gelecektir. Mutabakatın ihlal edilmesi bölgedeki rejim hedeflerinin doğrudan hedef haline gelmesine neden olacaktır. Saldırı göç hareketini yeniden başlatacaktır.”

AKAR SINIRDA AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'deki hain saldırıya ilişkin Suriye sınırında yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin, gerekenlerin yapıldığından, yapılacağından şüphesi olmasın" dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hatay'a geldi.

Havalimanında İkinci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve TSK Komuta Kademesi, helikopterle sınır hattındaki birliklere gitti.

Akar, "Aziz milletimizin, gerekenlerin yapıldığından, yapılacağından şüphesi olmasın." dedi.

İlgili Haberler