Tacizci öğretmeni protesto eden öğrencilere uzaklaştırma cezası

Tacizci öğretmeni protesto eden öğrencilere uzaklaştırma cezası
İstanbul’da bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde görev yapan bir öğretmenin hakkında öğrencisine cinsel taciz suçlaması ile dava açılmasına rağmen görevine devam etmesini protesto eden öğrencilere uzaklaştırma cezası verildiği ortaya çıktı.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nden mezun olan bir kız öğrenciyi taciz eden öğretmenin, dava sürecinde görevine devam etmesini protesto eden öğrencilere uzaklaştırma cezası verildiği ortaya çıktı.

CHP eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın sosyal medya hesabından paylaştığı belgeye göre, öğrenciler ‘izinsiz gösteri, etkinlik ve toplantı düzenlemek'le suçlandı.

dttyehnwkaaxuhm.jpg

Okul idaresi, öğrencilere 10-14 Aralık tarihlerinde uygulanmak üzere okuldan 5 günlük uzaklaştırma cezası verdi.

Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İşte rezaletin belgesi!  Küçük Çekmece Kadriye Moroğlu Lisesi'nde öğretmen tacizini protesto eden öğrencilerden 15'ine 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Okul yönetiminin bu tavrı "Tacize uğrasanız da susun" anlamına geliyor. Susmayan gençler ise cezalandırılıyor.” İfadelerini kullandı.

yarkadas.png

İlgili Haberler