Servis ücretleri geri alınabilecek mi?

Servis ücretleri geri alınabilecek mi?
Hukukçular, korona virüs salgını nedeniyle aileler tarafından ücreti verilen ancak hizmeti alınmayan kalemlerin, geri tahsil edilebileceğini açıkladı.

Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye'deki okulların süresiz şekilde kapatılmasına karar verilmişti. Okulların kapanmasının ardından milyonlarca aile tarafından ödenen yemek ve servis ücretlerinin karşılığı da alınamadı. Hukukçular, milyonlarca kişiyi ilgilendiren konuya açıklık getirdi. 

TV100'e konuşan Avukat Burak Alcan, özel eğitim kurumlarının faaliyet ve işletmesi dışında meydana gelen ve önceden öngörülmesi mümkün olmayan, karşı konulamaz nitelikteki bu olağanüstü salgın sebebiyle sözleşmelerin mücbir sebep kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

PARA İADESİ MÜMKÜN MÜ? 

Özel eğitim kurumları ile akdedilmiş bulunan sözleşmelerin okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise olarak ayrı ayrı incelenmesi gerektiğini aktaran Alcan,"Okul öncesi eğitim okul öncesi eğitim sürecinin uzaktan eğitim yöntemi ile icra edilmesi öğrencilerin yaşları itibariyle mümkün görülmemektedir. Öğrencilerin genellikle faaliyet yapmak sureti ile yeni bilgiler edindiği ve yapılan etkinliklerde sınıf öğretmenlerinin bire bir öğrenci ile ilgilenmesinin zaruri olduğu bu yaş grubu için TBK madde 136 hükmü gereği ifa imkansızlığının kabulü mümkündür. Eğitim bedelinin tamamının dönem başında ödenmiş olması halinde sebepsiz zenginleşme hükümleri uyarınca bedelin iadesi talep edilebilecektir'' dedi.