Servisçiler Maltepe’de toplandı

Servisçiler Maltepe’de toplandı
İstanbul’da servis taşımacılığı yapan çok sayıda esnaf Maltepe'de bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 sene önce kendilerine verdiği sözün yerine getirilmesini isteyen esnaflar plaka tahdidi (sınırlaması) istedi.

Servisçiler Maltepe’de toplandı

İstanbul'un çeşitli bölgelerinde servis taşımacılığı yapan çok sayıda esnaf, Maltepe'de bir araya gelerek plaka tahdidi (sınırlaması) istedi. Servisçiler Maltepe'deki alana araçlarıyla geldi. Açıklama öncesi saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Servisçiler ellerinde taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla plaka tahdidi isteğini dile getirdiler. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Bizler İstanbul servis aracı işletmecileri esnafları olarak mesleki istikbalimiz adına olmazsa olmaz dediğimiz, ülkemizde 38 ilde ve bağlı ilçelerde uygulanan plaka tahdidi uygulaması hakkında yasal taleplerimizi anlatmak için toplanmış bulunmaktayız." denildi.

"4 YIL ÖNCE VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLMEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Mayıs 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nce, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen esnaf buluşmasında, buradaki esnaflara seslenerek plaka sözü vermişti. Erdoğan bir esnafın “Verin plakayı, bırakalım sigarayı” pankartını göstererek “O zaman sigarayı bırakmaya var mısınız? Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza söylüyorum, ilgilenecek bu konuyla. Plakalar servisçilere hayırlı olsun” demişti. 4 sene önce verilen sözün yerine getirilmediğini söyleyen servisçi esnafı, plaka sınırlandırılmasının bir an önce devreye sokulmasını istedi.