Sevilen oyun Last of Us dizi olacak

Sevilen oyun Last of Us dizi olacak
Oyun konsolu PlayStation'ın sevilen oyunu The Last of Us televizyona uyarlanıyor. Chernobyl'ın yaratıcısı Craig Mazin, oyunun yazarı ve kreatif direktörü Neil Druckmann'la birlikte dizinin yazarlığı ve baş yapımcılığını üstleniyor.

Bir süredir kulaktan kulağa yayılan söylentilerin gerçek olduğu, HBO’nun projeye yeşil ışık yaktığı resmen açıklandı. Aynı adlı video oyunundan uyarlanacak olan dizi, modern uygarlığın yok edilmesinden yirmi yıl sonrasında geçiyor.

Sert bir hayatta yaşam mücadelesi veren Joel, 14 yaşındaki Ellie'yi baskıcı bir karantina bölgesinden kaçırmak için görevlendirilir. Küçük bir iş olarak başlayan hikâye, kısa sürede acımasız ve yürek parçalayıcı bir yolculuğa dönüşür, çünkü ikisi de ABD'yi dolaşmak ve hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorundadır.

Chernobyl'ın yaratıcısı Craig Mazin, oyunun yazarı ve kreatif direktörü Neil Druckmann'la birlikte dizinin yazarlığı ve baş yapımcılığını üstleniyor.

2013 yılında oyun severlerin karşısına çıkan The Last of Us’ın çok sayıda ödülü bulunmakta. Geçtiğimiz haziran ayında The Last of Us Part II yayınlandı. The Last of Us dizisinin yapım takvimi henüz belirsizliğini koruyor.