Sevilla, Avrupa şampiyonu!

Sevilla, Avrupa şampiyonu!
Liverpool Sevilla maç özeti haberimizde. Dün akşam oynanan Avrupa Kupası finalinde Sevilla, Liverpool'u 3-1 yenerek üstüste 3. kez kazandılar ve adlarını tarihe yazdırdılar.

 UEFA Avrupa Kupası final maçında Liverpool’u 3-1 yenen Sevilla, üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olarak bir ilke imza attı. İsviçre’nin Basel kentindeki Sanit Jacob Park Stadı’nda UEFA Avrupa Ligi finalinde karşılaşan Liverpool ile Sevilla karşılaşmasında İspanyol ekibi 3-1’lik zaferle ayrıldı. Böyle Sevilla, UEFA Avrupa Kupası’nı 5. kez müzesine götürmüş oldu.

Avrupa’nın en büyüğü Sevilla oldu. UEFA Avrupa Ligi final maçında İsviçre’de karşılaşan Liverpool – Sevilla maçından 3-1 galip çıkan İspanyol takımı üst üste UEFA Avrupa Kupası’nı 3. kez kazanarak tarihe adını yazdırdı. İspanyol temsilcisi, tarihinde 5. UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazanmış oldu. Sevilla üst üste 3. kez bu kupada şampiyon olarak elde edilmesi güç bir rekora da imza attı. Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp Avrupa Kupaları'nda oynadığı 6 finalden boynu bükük ayrıldı.

Maça hızlı başlayan taraf Liverpool idi. Daniel Sturridge 35. dakikadaki mükemmel golüyle öne geçen Liverpool, ilerleyen bölümde Sevilla ataklarına karşı dayanamadı. Kevin Gameiro'nun 46. dakikadaki golüyle eşitliği sağlayan Sevilla, Coke'nin 64. ve 70. dakikadaki skorlarıyla farkı bir anda 2'ye çıkardı. Kupayı müzesine Sevilla götürdü.