Sevr'i 'millet' yırtmış!

R. T. Erdoğan, birkaç gündür "Sevr'i yırttık attık." diyor. "Yırttık attık" derken altını nasıl dolduruyor?

Önceki gün bir fabrikanın açılış töreninde Doğu Akdeniz'deki vaziyeti anlatırken şu sözleri etti:

"Türkiye'nin doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar yürüttüğü mücadele sadece bir hak mücadelesi değil bir istikbal mücadelesidir. Vatanımızı savunmak için ne kadar önemli gayretler veriyorsak bugün mavi vatanı savunmak da o derece önemlidir. Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr'i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz'de dayatılmak istenen Sevr'e boyun eğmeyeceğiz."

Bizim burada vermemiz gereken asıl mücadele Ege Denizi'ndeki adalarımız. (Ege Denizi'nin bir adı da "Adalar Denizi"dir. 23 bin metrekare içinde 3 bin dolayında ada vardır. Bize kalan üç ada. Adacıklar ve kayalıklar ise kim kaparsa onun. Yunanlılar kapıyor bu sıra.)

"1943'te, Almanlar, işgal ettikleri adaları Türkiye'ye vermek istedi, ama Cumhurbaşkanı İsmet İnönü reddetti. İşte belgesi." deyip duruyorlar. Var böyle bir belge ama, sorun bakalım İnönü niye almadı?

O şartlarda alınamazdı. Almanya karşısı Avrupa üzerimize gelecekti. Bize bırakmaları mümkün değildi. Meseleyi bilenler bunu ayrıntılı yazmışlar ve karşı belgeler ortaya koymuşlardır. Bu hususta kitaplar da var. Alabileceğimize inansaydık ayağımıza gelen nimeti teper miydik? Almanlarla birlik olmak, ölümlerden ölüm beğen demekti. İsmet İnönü bir asker. Osmanlı coğrafyasının birçok bölgesinde vuruşmuştur. En son İstiklal Harbi'nde Birinci İnönü Zaferi'yle neticeye giden ilk adımı atmıştır. Artık yenilmeye başlayan Almanların sözüyle adalara çıkmamızın ne getirip ne götüreceğini İnönü hesap edemedi mi?!

R. T. Erdoğan, isim vermeden İnönü'ye de taş atıyor. İnönü'ye taş atan zatın devr-i iktidarında bizim sahamızda olan 18 küçük adaya Yunanlılar çıktı, üs kurdu, kuzu çevirdi, mangal partisi yaptı.

Madem Doğu Akdeniz'e açıldık, şu andan itibaren adalar üzerine gitmeliyiz ve hak iddiamızı her fırsatta dile getirmeliyiz. Adalar İtalyanlardan Yunanistan'a geçti. Ne hakla?

R. T. Erdoğan, Sevr'den bahsederken, "Sevr'i millet yırtıp attı." diyor. Hangi millet?

R. T. Erdoğan, 2016'da, Saray'a topladığı muhtarlara "Birileri de Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı." demişti. 2017'de, Lozan Antlaşması'nın 94. yılında ise "Türk Milleti, Lozan Anlaşması ile bu topraklardaki bin yıllık varlığını hedef alan Sevr'i yırtıp atmıştır." dedi.

M. Kemal, Nutuk'ta, "Sevr Ahidnamesi", "Sevr Muahedesi" yanında "Sevr Projesi" ifadesini de kullanır. Ahidname ve muahede bir antlaşmayı ifade eder. Damat Ferit Paşa Hükûmeti, İngiltere, Fransa ve Rusya'nın başını çektiği İtilaf Devletleri'nin 433 maddelik dayatmasını imzalamıştır. Bu böyle biline!

"Sevr projesi" daha şümullü ve anlamlıdır. Gelir, Şark Meselesi'ne dayanır. Haçlı Seferleri ile Şark Meselesi arasında sıkı bağ vardır. Türkler Ön Asya'dan sürülecekti.

Birinci Dünya Savaşı neticesi Sevr Antlaşması'dır. Bu antlaşmayla Ön Asya Türklere yurt olmaktan çıkıyordu.

Sevr'i yırtan millet ama bu milletin başında da Sevr'i imzalayan İstanbul Hükûmeti'nin idama mahkûm ettiği M. Kemal vardı. İdam fermanını imzalayan da çok sevdikleri Vahîdettin idi.

Yazarın Diğer Yazıları